регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Как да се предпазим от измамни приятели?

И как да ги разпознаем преди това?

Как да се предпазим от измамни приятели?
Снимка: Instagram

Всеки ден се срещаме с различни хора. Някои от тях остават в този ден, в този миг и това пространство, други пребивават за кратко в живота ни, а трети стават наши приятели. Този избор трябва да направим само и единствено ние на базата на опита, който сме натрупали с годините. От това „правило” разбира се се изключват приятелствата от детството. Причината е, че децата са толкова чисти и действат първично. Те няма как да попаднат на неподходящ човек за тях, тъй като са в период, в който се променят с вяка минута. 

 

Но да приемем, че ние отдавна сме минали този момент и ни се налага да избираме внимателно, за да не пострадаме. В днешно време е необходимо да познаваме добре хората и да разбираме от погледа дали са читави или не. Това ни налага работата и въобще ежедневието. 

 

Как обаче да се предпазим от лоши приятели? Те се познават още в първите днис даден човек. Ако той по един или друг начин слага непрекъснато сепе си пред вас, това значи, че определено не би бил добър приятел, поне не с вас („За всеки влак си има пътници”).

 

Ако при всяка удобна възможност се опитва да ви попречи да постигнете целта си пряко или косвено, този човек не е за вас. Може да ви се вижда незначително и неволно за момент, но когато се доверите на този човек с времето тези ситуации няма как да не зачестят. 

 

Следете погледа му. Очите разкриват много неща, които и действията не могат да изложат наяве. Не всеки е способен да крие мислите си, но всеки може да ги разчита, ако разбира се се вгледа добре и обърне внимание на мимиките и жестовете, които прави отсрещния. Изобщо не е трудно особено, ако сте работили с хора известно време. Ако не сте, просто знайте, жче трябва да бъдете по-наблюдателни при срещата си с нови хора. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...