.

9 урока за любовта, които можем да научим от слоновете

Как да имаме по-пълноценни отношения

9 урока за любовта, които можем да научим от слоновете
Снимка: Instagram

1.Показвайте емоциите си. Слоновете обичат да се забавляват, да си помагат и да изразяват себе си. Хубаво е да бъдете емоционално открити пред партньора си, ако се покажете уязвими – това ще ви сближи. Важно е да показвате нуждите и желанията си,  честно сме недоволни от другия, без той дори да знае защо. Забавлявайте се заедно, това ще облекчи стреса и ще създаде незабравими спомени. Не забравяйте да си помагате – оказвайте подкрепа на човека до вас, не подминавайте с мисълта „той/тя ще се оправи”.

 

 

2.Радост. Слоновете не се срамуват да показват радостта си че се срещат, поздравявайки се сърдечно. Намръщени от проблемите в ежедневието, можете да забравите да зарадвате близките си с една усмивка и мила дума – а те го заслужават. Оценявайте малките моменти на радост, не се фокусирайте само върху грижите, пропускайки щастието.

 

 

3.Силата на допира. Слоновете често се докосват и прегръщат като преплитат хоботите си. Докосването е много голяма сила в една връзка. Това показва желанието за близост, комуникация и закрила, създава чувство за безопасност.

 

 

4.Споделяйте страховете си. Слоновете се успокояват един друг в страшни ситуации. Важно е да получите подкрепа от партньора си – ако имате тайни съмнения относно бъдещето, споделете ги, така ще се сближите и ще се почувствате по-спокойни.

 

 

5.Екипна работа. Слоновете обичат да правят неща заедно. Помислете кои задачи могат да се превърнат от лични в общи, така няма да бъдат досадни, а може да се превърнат и в забавление.

 

 

6.Любопитство. Слоновете са много любопитни същества. Любопитството може да ви накара да се разровите в нещата на гаджето и това ще се окаже прекалено, но в допустими граници то може да създава интересни теми на разговор, от които ще научите много за любимия човек.

 

 

7.Творчество. Слоновете имат въображение и могат да творят. Дори да нямате много общи интереси и хобита, помислете за нови идеи, с които да разнообразите ежедневието си. Това ще съживи отношенията ви, давайки ви една посока.

 

 

8.Състрадание. Изследвания показват, че слоновете проявяват състрадание към най-близките си. Показвайки съпричастност на своя партньор, ще го накарате да се чувства много по-добре. Понякога поглеждайте нещата през неговите очи, така ще го разбирате по-добре, но и ще можете да прецените по-трезво проблемите между вас.

 

 

9.Алтруизъм. Има безброй истории за слонове, които се грижат за пострадалите си близки. Можем да вземем пример от тях – грижете се не само за партньора, но и за роднините и приятелите си. Ако те са болни или страдат за нещо, вашата помощ ще бъде незаменима.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...