.

Чувствате се много уморени по време на месечния ви цикъл?

Ето каква е причината

Чувствате се много уморени по време на месечния ви цикъл?
Снимка: Instagram

Животът е труден и става особено труден когато дойдат „онези дни“. Но ако този период ви прави изтощени, трябва да знаете, че това е напълно нормално и има научно обяснение за вашата сънливост.

 

Освен борбата със спазмите, главоболието и подутият корем, които съпровождат цикъла на всяка жена, има още много „странични ефекти“, които могат да ви извадят извън кожата.

 

 

Ето какво споделя Д-р Моли О`Ший, която обяснява, че е нормално да се чувстване абсолютно съсипани в тази седмица.

 

„В десетте дни преди началото на вашия период, тялото ви се подготвя, надявайки се, че яйцеклетката, която ще бъде отделена ще бъде и оплодена, за да се създаде бебе“.

 

„Когато яйцеклетката не бъде оплодена, хормоните трябва да се успокоят и да се върнат в нормални граници. По време на този процес, няма как да не усещате дискомфорт и различни усещания, а всичко това е много изтощително“, казва Д-р О`Ший.

 

 

Няма какво да се направи, за да се почувствате много по-добре, но добрите новини са, че енергията ви ще се възстанови по време на овулацията, която настъпва две седмици след началото на цикъла.

 

Има някои природни рецепти как да помогнете на тялото си, когато се чувствате по този начин. Пийте повече вода, наспивайте се добре (поне 8 часа) и не се застоявайте прекалено в леглото.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...