.

Как да намерим силата в себе си

Можем да бъдем по-самоуверени

Как да намерим силата в себе си
Снимка: Instagram

Повечето хора се водят прекалено много от общественото мнение и следователно нямат добра връзка със себе си. Ако имате такъв навик, вероятно дори не знаете защо е важно да бъдете честни със себе си.

 

 

Всяко одобрение или неодобрение, което получаваме, особено като деца, оставя в нас трайна следа, която се възприема като „код за оцеляване“ и определя поведението ни в зряла възраст.

 

„Съвършенството носи любов“ - това е ужасно грешен начин на възпитание, който оформя индивид, безкрайно нуждаещ се от одобрение. Подобни жертви на грешно възпитание страдат от ниска самооценка и желание на всяка цена да угаждат на другите.

 

И този багаж от детска възраст носим, докато не дойде момента да си кажем – край с това.
Ето няколко начина да се справим с подобно положение:

 

1. Онова, което е добро за вас го носите в себе си

 

Докато всичко, което ни заобикаля може да се променя непрестанно, това, което носим в себе си е истинско, непроменливо и винаги най-доброто. Ако трябва да разчитаме нещо да ни преведе през живота, не е ли най-добре да заложим на нещо надеждно?

 

2. Да бъдете честни със себе си ще ви направи безстрашни

 

Когато изградите връзка с вашите ценности и истини, вие няма да бъдете така раними от отрицателните настроения около вас. Ще знаете кои сте и ще държите на собственото си мнение.

 

По този начин няма да чувствате нужда да съдите другите или да клюкарствате за тях, тъй като вашата сигурност ще ви накара да приемете не само себе си, но и околните такива каквито са.

 

 

3. Честността е от съществено значение да знаете какво искате

 

Ако изградите своята идентичност на колебливата основа на общественото мнение, никога няма да бъдете постоянни в желанията си. А когато не усещате сигурност в себе си, това ще ви потиска и обърква.

 

За да гоните целите си трябва да можете да разчитате на себе си. Не на милионите хора по света, за които се хващате като удавник за сламка – а на себе си!

 

4. Това ще събуди страстта ви да се борите

 

Да носите истината си навсякъде, да я прилагате във всичко, което правите. Когато откриете сигурността в себе си, която никой не може да ви отнеме, ще получите силата да се борите и да вървите напред.

 

5. Да бъдете честни с другите

 

Никоя връзка не може да оцелее, да не говорим да процъфти, без честност. Ако криете истината от себе си, как някога ще я намерите, за да я споделите с някой друг?

 

Взаимоотношенията, които са здрави, щастливи и балансирани, се състоят от хора, които имат връзка с истинската си същност. А това се отразява в ефективна комуникация.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...