.

4 съвета как да преминем през развода на родителите

Вече не сте малки деца, но въпреки това ви е трудно

4 съвета как да преминем през развода на родителите
Снимка: Instagram

Разводът на родителите е труден за децата им, без значение на каква възраст са те. Според експертът по разводи Карън Холдън, има 4 важни неща, които трябва да разберем ако родителите ни се развеждат:

 

 

1. Не го приемайте лично

 

Да, лесно е да се каже, но правилните неща обикновено не звучат много сложно. Разводът и причините, които водят до него по никакъв начин не са свързани с вас и не бива да се оставяте той да влияе на отношенията с родителите ви.

 

Макар и да не сте имали толкова дълга връзка с някого, вие със сигурност знаете колко сложни са отношенията между хората.

 

Едва ли решението на вашите родители е неочаквано за вас – вероятно те не се разбират отдавна. Разберете – вие сте онова, което ги свързва, а не което ги разделя.

 

 

2. Не съдете родителите си

 

Щом се стига до развод, разберете родителите си – простете им и им позволете да потърсят щастието си.

 

Не ги обвинявайте - бъдете сигурни, че те са положили много усилия да намерят баланс и да поправят отношенията си само заради вас.

 

Ако вашата позиция по време на раздяла е обвинителна, ситуацията ще стане още по-сложна, защото родителите ви са просто хора и се притесняват какво ще почувствате вие.

 

 

3. Подкрепете ги

 

Вие не сте малко дете – не се дръжте като такова. Имате достатъчно опит, за да знаете как да постъпите правилно щом родителите ви имат нужда от подкрепа.

 

Бъдете нащрек за промени в поведението на всеки от тях. И двамата минават през много труден момент и лесно могат да изпаднат в депресия.

 

 

4. Помнете – вие държите контрола над връзката с родителите си

 

Колкото и да се влошат отношенията между възрастните, със сигурност всеки от тях иска да запази връзката си с вас.

 

 

Опитайте да намерите баланса и да поддържате отношения и с двамата, въпреки че ще живеете само с единия.

 

В случай че това е невъзможно в момента, не се отчайвайте – със сигурност един ден, с течение на времето несъгласията ще се изгладят и ще се помирите и с двамата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...