.

Позата, в която спите, издава много за вашия характер

Как да научим нещо за себе си

Позата, в която спите, издава много за вашия характер
Снимка: Instagram

Когато затваряте очи, грабвайки възглавницата, едва ли му мислите много как точно да застанете.

 

 

Някои хора сменят доста позиции по време на сън, но обикновено има една основа, в която прекарват повечето време от почивката си, а други се събуждат точно както за заспали.

 

Обърнете внимание на позата, в която най-често се откривате, когато се събуждате или докато заспивате, защото тя издава какъв е вашият характер. Езикът на тялото „говори“ и докато спим.

 

 

1. На една страна със свити колене (41% от хората)

 

Това е най-разпространената поза за сън. Хората, която я предпочитат са интроверти и по-затворени в себе си и я избират, защото по този начин се чувстват защитени.

 

Те са чувствителни и срамежливи, неспокойни и съсредоточени в детайлите. Добре е да се занимават с йога и медитация, за да балансират тревожността си.

 

 

2. На една страна, с изпънати крака и ръце (15% от хората)

 

Тези хора са много уравновесени и непринудени. Умеят да си почиват, да релаксират и просто да се отпуснат когато си почиват. 

 

Понякога имат склонност да прибързват в решенията и действията си, добре е да обмислят нещата по-внимателно.

 

 

 

3. На една страна с изпънати крака и ръце, сочещи напред (13% от хората)

 

Тази позиция изглежда сякаш човека копнее за нещо и иска да го хване. Хората, които избират тази поза имат силни вътрешни копнежи и желания, които не винаги показват на другите.

 

Но когато решат, че е дошъл точният момент да се хвърлят към целта си, те няма да се поколебаят и ще го постигнат с лекота.

 

 

 

4. По гръб с ръце надолу (8% от хората)

 

Хората, които спят като войници, са сериозни, малко резервирани и не особено гъвкави. Също така са много взискателни към себе си, а понякога им към другите.

 

 

5. По корем, с ръце под възглавницата (11% от хората)

 

Тази поза изглежда сякаш човекът скача от високо, летейки свободно надолу. Това не е никак здравословна позиция за сън, защото пречи на дишането и изкривява силно врата на една страна.

 

Животът на хората, които избират да спят по този начин, често излиза извън техния контрол. Те лесно се оставят на другите да управляват посоката, която поемат или се влияят твърде много от събитията около себе си.

 

За да си почиват по-спокойно е добре да слушат релаксираща музика преди заспиване или да си правят ароматни маски за лице.

 

 

6. По гръб, с разперени крака и ръце (10% от хората)

 

Тези хора са общителни и обичат да се раздават за другите. Умеят да поставят чуждите нужди преди своите и да правят компромиси.

 

За съжаление тази поза не дава достатъчно качествен сън и хората, които я предпочитат може да страдат от болки на сутринта или лошо настроение.

 

 

7. Останалите 2% от хората

 

Ако тези пози са непонятни за вас и вие спите по някакъв невероятен, извънземен начин – като например не докосвате никаква повърхност, гравитирайки из стаята или заспивате само ако направите челна стойка, то тогава никой не е в състояние да определи вашия характер. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...