регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Как да се спасим от пъпките и да избегнем преждевременното стареене

Пробиотик грижа за кожата – заслужава си

Как да се спасим от пъпките и да избегнем преждевременното стареене
Снимка: Instagram

Благодарение на продуктите с пробиотик, които се появиха през последните години, чудото „Tonic kombucha” се сражава умело с бактериите по кожата.

 

 

Известно е, че в микробиологията на човека съществуват 100 трилиона вида бактерии. Подобна цифра би вдъхновила здравомислещия човек не само да внимава с диетата си, но и да полага грижа за кожата си, осигурявайки й „добри“ бактерии.

 

„За кожата пробиотиците работят по същия начин, както и за хранителната система – те помагат да остане в балансирано състояние“, обяснява дерматологът от Ню Йорк Д-р Франческа Фуско.

 

 

Най-общо казано, грижата с пробиотик прави кожата нормална – без да е суха или мазна, и по този начин тя може ефективно да отблъсне фактори, които причиняват възпаление.

 

 

Подобна козметика прави защитен слой, който не позволява на вредните микроорганизми да атакуват имунната система. Тя съдържа естествени антибиотици, които се борят с причинителите на евентуални възпаления.

 

Пробиотичните овлажнители и терапии могат да помогнат на всички видове кожа, но са особено полезни за тези с хронично възпаление, например акне.

 

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...