.

Какво означават най-разпространените кошмари

Дали стресът не ни идва в повече?

Какво означават най-разпространените кошмари
Снимка: Instagram

Моментът, когато си лягаме ни кара да се отпуснем, мислейки, че ни очаква така желаната през деня почивка.

 

 

Тогава идва времето, в което можем да избягаме от всички притеснения в ежедневието, напрежението на работа или в училище и задълженията, които така неуморно се сипят върху главите ни ежедневно.

 

Но понякога вместо блажена почивка ни очакват кошмари и страх и в съня. А тогава се събуждаме дори още по-уморени на сутринта.

 

 

Но дали това не е начин на организма да ни покаже, че нещо не е наред? Че нещо в начина ни на живот е объркано и ни идва в повече?

 

Ето някои от най-разпространените сънища, които показват, че стресът във вашето ежедневие е прекалено висок и трябва да намалите ангажиментите или социалните мероприятия, особено ако тези сънища се повтарят:

 

1. Сънувате, че някой ви гони

 

 

Тези сънища са от най-гадните, нали? Някой иска да ви убие или ви гони с някаква цел, а вие бягате ужасени, минавайки през тъмни гори или улици? На всичкото отгоре вместо да избягате се влачите по възможно най-бавния начин, защото някак си краката ви тежат и не можете по-бързо..

 

Подобен сън говори за много силно притеснение за нещо в живота ви. Може би имате предстоящ изпит или някакво интервю? Или пък ви очаква важно мероприятие? Възможно е да се тревожите за някой свой близък.

 

 

Този сън може да означава и че се опитвате да се спасите от чувствата си към някой, който много обичате, но не можете да имате до себе си.

 

Каквато и да е причината, трябва да намерите начин да се отървете от това, което ви тормози, защото цялото това денонощно напрежение може да доведе и до здравословни проблеми.

 

2. Вие изглеждате по-стари или много грозни

 

Поглеждате се сякаш отстрани и виждате, че косата ви е бяла, имате ужасни бръчки и приличате на старец? Или пък физиономията ви е изкривена и много грозна. Друг вариант е косата или зъбите ви да падат, което ви плаши до смърт, сякаш живота си отива.

 

 

 

Това означава, че се страхувате силно от нещо. Вероятно в живота ви няма достатъчно сигурност. Тревожите се твърде много за утрешния ден, било то във финансов аспект или защото очаквате да се случи нещо лошо.

 

Съветът ми е да намерите някакво хоби, което ви успокоява и разсейва от страховете и да прекарвате колкото можете повече време с него.

 

3. Падате отвисоко

 

Класика. Сякаш пропадате надолу със страшна сила, стряскате се и се събуждате. Или пък падате дълго в черна бездна, която сякаш няма край. Подобни сънища могат да завършат с падане от леглото и много неприятно събуждане.

 

Това е знак, че сте предприели рисковани дейности, които ви плашат и тревожат много. Ако наистина е така, добре е да помислите дали си струва цената, която плащате.

 

Ако не се сещате за нещо чак толкова рисково, с което да сте се захванали, това означава, че се тревожите твърде много за най-обикновени неща, които не заслужават чак такова огромно внимание.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...