.

3 начина как да заспим отново през нощта

Когато се събуждаме често

3 начина как да заспим отново през нощта
Снимка: Instagram

Познато ли ви е мъчителното среднощно събуждане, което проваля целия ви сън, а на сутринта сте уморени, сякаш изобщо не сте спали?



Причините за подобен проблем могат да бъдат най-различни, като силен стрес, температурата на помещението или някакъв звук от мобилното устройство. Като начало е добре да го оставяте по-далеч от вас и да избягвате взирането в телефона непосредствено преди лягане.



Изследвания сочат, че 7-8 часа сън е най-добрата продължителност за почивка през нощта. По-малко от това няма да бъде достатъчно, но и прекалено дългият сън не е полезен, той също води до главоболие и чувство на умора.

 

Но какво да правим, ако се събуждаме през нощта и не можем да заспим отново:



1. Не мислете за нищо



Това е ужасно трудно, защото мозъкът ни е програмиран постоянно да търси някакви решения и да обмисля преживявания, но ако искате да заспите, просто отхвърляйте всяка мисъл, която ви дойде на ум. Според специалисти, трябва да затворите очи, да се отпуснете и да не мислите за нищо.

 



2. Топли крака, хладна стая


Друг вариант е да си обуете топли, меки чорапи и да направите температурата в стаята малко по-ниска. Доказано е, че топлите крайници привличат кръвта, а по този начин температурата на тялото спада и то се подготвя за почивка.


3. Етерични масла


Ако все още не сте се справили с проблема, може да опитате с масло от лавандула. Втрийте го в ръцете си, ако се събудите през нощта, защото ароматът му успокоява и вие лесно ще се отпуснете в блажена почивка.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...