регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Търкай, народе...животът ти зависи от това!

Търкай, народе...животът ти зависи от това!
Снимка: Bulgaria ON AIR

„С внушителните си седмични награди лотарията беше единственото обществено събитие, към което пролите се отнасяха сериозно. Нищо чудно тя да бе основният, ако не и единственият смисъл в живота за милиони проли. Това беше тяхното удоволствие, безразсъдство, тяхното успокоително средство и интелектуален подтик.“ - „1984“, Джордж Оруел

 

Манията по билетчетата на Националната лотария завладя цялата страна. Последните надежди и спестените пари отиват в отчаян опит да се купи късче щастие.

 

Това се превърна в една от най-големите мании на българите. Какво ни налага шумно рекламирания хазарт – коментар в предаването „Околосветско“ на Искра Ангелова.

 

Инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта предизвика своеобразен отговор от най-популярната хазартна игра в България – Националната лотария.

 

Рекламният клип с участието на актьора Захари Бахаров предизвика широк обществен отзвук и фейсбук лешоядите погнаха поредната си жертва.

 

Защо величаем, а после разпъваме на кръст старите си кумири?

 

„Ние се превърнахме в прокурори и съдии. Готови сме да убием човек. Захари ми е последният проблем. Тук има сериозни проблеми със зависимостта.“, коментира Искра Ангелова.

 

До каква степен медиите са виновни за това?

 

 
 


Реклама Инвестор.БГ


Още за...
teenlife
Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...