регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Кое божество закриля зодиакалните знаци?

Проверете кой ви пази

Кое божество закриля зодиакалните знаци?
Снимка: Pixabay

Овен - Арес

 

В гръцката митология Арес е бога на войната. Той се асоциира с насилие, жестокост, желание за победа в битките. Затова овните са толкова страстни, буйни и трудно се укротяват.

 


Телец - Афродита

 

Афродита е богинята на красотата и любовта. Управляващата планета на телците е Венера - планетата на красотата и удоволствията. Затова не е изненада, че тези зодиакални знаци са много чаровни, наслаждават се на живота, който живеят и обичат силно семейството си.

 


Близнаци - Атина

 

Богинята Атина се е считала за символ на мъдростта, куража, силата, стратегиите, военните победи. Така и близнаците са сред най-мъдрите мислители, винаги поемат предизвикателства, схватливи са и винаги оцеляват.

 


Рак - Артемида

 

Тя е богинята на луната, лова, плодородието и женското целомъдрие. Защитавала малките деца и лекувала болните девойки. Раците също са много грижовни, винаги съчувстват на другите и им помагат.

 


Лъв - Аполон

 

Аполон е богът на слънцето, светлината, музиката, поезията и знанието. Умеел да разсмива другите. Лъвът е душата на компанията, винаги е забавен и весел. Харизматичен е и излъчва топлина и щастие.

 


Дева - Деметра

 

Тя е била закрилница на земеделието, реколтата, плодородието. Тя научила хората как да обработват земята и да се сдобиват с храна. Практична - каквито са и девите. И те извличат всичко полезно от ситуациите и показват на другите верния път.

 


Везни - Хера

 

Хера е известна като богиня на брака и раждането. Някои смятат, че е била много ревнива, тъй като със Зевс (неин съпруг) постоянно се карали, заради неговите любовни афери. Не оставяла нещата така. Точно както везните винаги търсят и раздават справедливост. Красиви са и обичат силно като Хера.

 


Скорпион - Кали

 

В индуистката митология Кали е богиня на смъртта и разрушението, но също и на сексуалността. Скорпионът е воден знак - много е чувствителен, емоционален, изживява всичко тежко и се срива до основи, но не го е страх от смъртта. Сред най-страстните знаци на зодиака е.

 


Стрелец - Зевс

 

Пазител на небето и гръмотевиците, а освен това е най-великият - бог на боговете. Изобличавал лъжите. Стрелецът е управляван от Юпитер - планетата на истината и богатството. Тези неща правят стрелците честни и истински лидери.

 


Козирог - Персефона

 

Богиня на почвата и подземния свят. Винаги държала в ръка фенерче. Козирозите са същите - символ и на тъмнината, и на светлината. Могат да са много добри и стабилни, но и арогантни и студени.

 


Водолей - Прометей

 

Един от титаните в древногръцката митология, името му означава "мислещ предварително". Бог на предвидливостта, и бунтар. Водолеите приличат на него по това, че са много способни, имат интересни идеи, но и понякога създават хаос около себе си, идващ от бързата им мисъл.

 


Риби - Ищар

 

Първо е била позната като богиня на плодородието, впоследствие се казвало, че тя е покровителка на военните сили. Рибите също понякога действат противоречиво, пълни са с енергия като нея, сложни са за разбиране.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lilly23
преди 8 месеца
1
3
!
Отговори
Не че съм Козирог, но много красиво е описано!
Страница 1 от 1