.

Любопитни факти за животните

Ето какво вероятно не знаете за някои от животните в зоопарка

Ивета Иванова
Любопитни факти за животните
Снимка: Pexels

Животинското царство е пълно с изненади и загадки. Доцент от зоопаркa Columbus в Охайо, САЩ споделя пред BoredPanda кои са най-интересните и забавни факти, които не знаем за животните.

 


Елените на Дядо Коледа следва да са женски

 

Северните елени са единствения вид елени, при които и мъжките, и женските имат рога. Те сменят рогата си всяка година - мъжките в началото на декември, а женските - началото на пролетта. Тъй като, по снимките, елените на Дядо Коледа имат големи, пораснали рога на Бъдни вечер и Коледа, това би означавало, че той има само женски елени.

 


Полярните мечки не са бели

 

Козината на красивите полярни мечки всъщност не е бяла на цвят, а прозрачна, подобно на оптичните влакна. Когато е осветена от слънцето, изглежда бяла.

 


Кенгуруто не ходи смешно

 

Кенгуруто няма смешна походка, то просто не може да мърда единият крак отделно от другия, когато е на суша. Краката му винаги са в синхрон. Единствения случай, в който може да мърда краката отделно, или да движи само един от тях, е когато плува.

 


Костенурките са шумни

 

Костенурките са познати като бавни и спокойни животни. Те не вдигат много шум и не издават някакъв наистина специфичен звук, който хората да имитират. Но всъщност това са едни от животните, които са най-шумни, когато правят секс.

 


Горилите се влюбват

 

Горилите развиват симпатии една към друга, могат да изпитат чувства и към човека, който се грижи за тях. Способни са да се натъжават и да изглеждат като извадени от сериал, когато си намерят тръпка.

 


Жирафът почти не спи

 

Жирафът е животното, което има нужда само от 1-2 часа сън на денонощие, въпреки внушителните си размери.

 


Слоновете се разпознават в огледалото

 

Слоновете са сред малкото животни, които могат да минат теста с огледало - тоест те разпознават отражението си, когато се гледат в огледало. Ако сте собственик на куче или котка, вероятно си мислите, че и тези животни се разпознават, когато видят отражението си. Това обаче не е така, кучето и котката си мислят, че виждат други животни, които стоят срещу тях. Тестовете показват, че други животни, които често разпознават себе си са делфините, косатките и свраките.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...