.

Кое е вашето цвете според зодията?

Кое е вашето?

Ивета Иванова
Кое е вашето цвете според зодията?
Снимка: Pexels

Овен - Лотос

 

Овните са много страстни. Сърцата им са пълни със съчувствие и любов. Намират доброто, дори в най-лошото и се опитват да разбират другите, а не да ги съдят. Оцеляват и в най-мрачните дни и тежки ситуации, и точно като лотоса, израстват най-много, когато са в калта. Знаете поговорката: "Без кал няма лотоси".

 


Телец - Лале

 

Те са весели и цветни хора, които държат на връзките и отношенията. Притежават много позитивни качества. Инати са, но техният инат е полезен - така се борят за каузите си. Чувствителни са и показват най-добрите си качества и красотата си, чак когато са убедени в човека до тях, точно както лалетата разтварят чашките бавно и невинаги.

 


Близнаци - Орхидея

 

Позитивни по природа. Оптимисти са, сияят от щастие и винаги намират решение в сложните ситуации. Имат свежи идеи. Имат способността да заразяват другите с оптимизъм и са точно толкова красиви и грабващи вниманието, като орхидеите.

 


Рак - Роза

 

Добри души, раздават много обич и искат да виждат другите усмихнати. Казва се, че сърцето им е златно. Самото им присъствие в живота на някого, може да направи живота на този човек по-слънчев. Розата е символ на любов и топлина, това напомня за раците.

 


Лъв - Лилия (Крем)

 

Добросърдечни хора, невероятни приятели. Хората ги свързват с просперитета, красотата, богатството. Адаптивни са, могат да променят мислите и копнежите си, за да се приспособят. Точно като лилиите.

 


Дева - Маргарита

 

Трудно споделят с другите. Разкриват се само пред избрани хора. Не са срамежливи, но не се чувстват комфортно да разказват за тайните си на околните. Сякаш живеят в собствен свят и допускат малко хора до себе си. Както маргаритките се отварят сутрин и затварят нощем - девите допускат само определени хора и неща до себе си.

 


Везни - Карамфил

 

Не обичат да съдят хората и ценят честността. Обичат безусловно и не искат нищо в замяна. Те правят влюбването нещо красиво и лесно, защото се раздават докрай. Тяхното цвете е карамфил - символ на отдадеността, обичта и чистотата.

 


Скорпион - Нарцис

 

Обратно на асоциацията с нарцистичния човек, скорпионите са мили и обичат да помагат. Вярват, че всичко, добро или лошо, се връща. Както и, че дори, когато са сринати до основи, могат да продължат. Затова приличат на нарциса - той е символ на новото начало, прераждането.

 


Стрелец - Бугенвилея

 

Свободолюбиви и жизнерадостни. Това са хора, които могат да ви накарат да се усмихнете и да ви развеселят, независимо колко зле се чувствате. Бугенвилеята е тяхното цвете, защото то веднага прави впечатление и заради особеното си розово създава асоциация за приказка, радост, приветливост.

 


Козирог - Хибискус/Китайска роза

 

Чувствителни са, приемат нещата навътре. Емпати, чистосърдечни и грижовни. Топли са и много гостоприемни, затова стайната китайска роза, която е като символ на дома, е тяхното цвете.

 


Водолей - Петуния

 

Водолеите са тези, които никога не спират да се надяват. Силни са и решителни, щедри и винаги мислят позитивно за бъдещето. За тях се казва, че очакват най-доброто, но и са подготвени за лошото. Петунията е символ на успех и енергия.

 


Риби - Жасмин

 

Спокойни са, но и имат силна интуиция. Сърцето им е крехко, мислите им - чисти. Обичат много силно. Хората им се възхищават за физическата красота и това, че са привлекателни, но и за хубавите качества. Така всички се заглеждат по изящния жасмин и също му се възхищават. Наричат го "краля на ароматите".


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...