.

Украсявайте от рано, за да сте щастливи!

Не чакайте последния момент!

Ивета Иванова
Украсявайте от рано, за да сте щастливи!
Снимка: Pexels

Да сложиш по-рано коледната, великденската, хелоуинската или каквато и да било украса, може да те направи доста по-щастлив, смятат учените. "В свят, пълен със стрес и тревожност, хората обичат да се свързват с неща, които ги правят щастливи, например коледната украса предизвиква емоции, свързани с детството, безгрижието", коментира психоаналитика Стийв МкКеун пред Unilad.

 

Според него украсите са път към магическите емоции, чувството на радост, вълнението, познати от детските години. Затова той съветва да сложите коледните лампички и гирлянди по-рано, а не чак в края на ноември, например.

 

Друго предимство на ранното украсяване на дома е, че така може да намерите нови приятели, според статии в научно списание за психология на средата. Ако закачите венци и други украшения на входната врата, показвате на съседите, че сте приветливи, лъчезарни и вероятно - услужливи. Нищо чудно по-лесно да завързвате разговори със съседите и да се сближите с някои от тях.

 

Украсите ни карат по-често да си спомняме щастливи случки от детството, както и да се сещаме за близки, които сме загубили и за хубавите моменти с тях. Тази носталгия е здравословна, защото така сякаш се свързваме отново с починалите роднини и осъзнаваме, че те винаги ще са до нас.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...