.

Как зодиите борят безсънието?

Вижте как

Ивета Иванова
Как зодиите борят безсънието?
Снимка: Pexels

На всеки му се е случвало да има нощи, в които се върти в леглото и не може да заспи, каквото и да направи и дори да знае, че трябва да става рано. Ето как всеки зодиакален знак се справя с безсънието.

 


Овен

 

Правят упражнения само сутрин. И задължително не се натоварват физически поне 3 часа преди сън. Трябва да са в покой вечер. Тренировките и спортът ги зареждат и им дават енергия, затова, за да са сигурни, че ще спят сладко през нощта, вечер си почиват активно.

 


Телец

 

Телците се приспиват като си взимат топъл душ или лежат във ваната, използвайки различни соли и аромати. Лавандуловото масло осигурява здрав сън и релаксация. Водата ги отпуска и започват да се прозяват.

 


Близнаци

 

За тях е важно по леглото да няма нищо работно, учебно и т.н. Махат лаптопа, тетрадките, книгите, сметките. Дори не обичат да има телефони, таблети и телевизор около тях. Ако все пак гледат нещо на телефона, то е някоя социална мрежа, но не и нещо натоварващо, за да могат да спят добре. Или четат развлекателна книга.

 


Рак

 

Обичат да слушат различни звуци, за да се приспят. Пускат си звук от разбиване на морски вълни, релаксираща музика. Ако навън вали, това също им помага да спят по-добре. Дишат дълбоко и опитват да не мислят за задачите и проблемите си.

 


Лъв

 

Лъвовете се чувстват прекрасно, когато си направят топла напитка преди сън. Горещ шоколад, мляко, чай - всичко това им действа приспиващо. Така се отпускат и успокояват.

 


Дева

 

Девите правят много неща, когато страдат от безсъние. Подреждат стаята, чистят мръсотията, хвърлят някои стари и ненужни неща. Проветряват, уверяват се, че температурата в помещението е подходяща. Слагат нови чалшафи, калъфки.

 


Везни

 

На Везните им пречи, когато поемат кофеинови напитки по-късно през деня. Изкушават се често да пият кафе в късния следобед, но не трябва. Ограничават и приема на чай и шоколад. Просто си изготвят добър хранителен режим, за да не будуват.

 


Скорпион

 

Скорпионът също съобразява менюто си със съня. Тези знаци опитват да хапват храни, богати на хормона мелатонин за вечеря или преди сън, за да спят добре. Мелатонинът се използва за подобряване на съня и се съдържа в банани, ориз, червено вино, овесена каша.

 


Стрелец

 

Най-важното за тези зодии е да не участват в скандали и спорове преди сън. Това ги разстройва и пробужда. Затова и често не си позволяват да пишат коментари в социалните мрежи вечер - за да не започнат да се карат с някого. Обичат да пишат преди лягане, понякога си водят таен дневник.

 


Козирог

 

Когато страдат от безсъние гледат да не мислят за това. Чувстват напрежение, ако си постяват за цел да заспят веднага и знаят, че нещата не стават насила. Просто стават от леглото, четат или гледат нещо, занимават се с домашния любимец - ако имат.

 


Водолей

 

Слънчевата светлина ги зарежда и отпуска, затова гледат през деня да си направят разходка, когато е слънчево. Липсата на витамин D води до проблеми със съня и водолеите прекрасно знаят това. И да не е слънчево, поне се разхождат малко сред природата.

 


Риби

 

Понякога вземат приспивателни или витамини, които да им помогнат да заспят. Или се отдават на фантазиите - представят си красиво природно място - плаж, гора и т.н. Така се успокояват и започват да мечтаят. Това ги приспива.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...