.

Създават олекотена версия на първата магистърска програма по електронна търговия

Създават олекотена версия на първата магистърска програма по електронна търговия

Първата българска магистърска програма по електронна търговия, която стартира тази есен - „Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси" във Висшето училище по застраховане и финанси, ще бъде и първата у нас, която ще въведе два варианта на обучение. Уникалният за висшето образование в България модел прави програмата изключително гъвкава, така че да задоволи до максимална степен нуждите и целите на обучаващите се. Възможно е класическо преминаване през цялата учебна програма на магистратурата, която включва както основните учебни предмети по електронна търговия, логистика и верига на доставките, така и общообразователните бизнес и икономически специалности. В този случай, обучаващият се получава диплома за магистър, която се признава в рамките на целия Европейски съюз.

 

В същото време студентите могат да изберат и втори вариант, който да им даде таргетирани познания специфично в сферата на електронната търговия и веригата на доставки, и да получат сертификат за преминат курс във ВУЗФ. В този случай те могат да се запишат в магистратурата и да изкарат кредити само за основните учебни предмети, завършвайки със сертификат за преминат курс от ВУЗФ. Вече взетите кредити имат неограничена валидност. Това означава, че във всеки един бъдещ момент, дори и след години, ако обучаващият се реши да получи цялата магистърска степен на образование, ще може да вземе липсващите кредити от общо-образователните финансово икономически дисциплини и да получи степен „Магистър“.

 

Новата магистратура във ВУЗФ дава изключителна възможност за кариера или стартиране на бизнес в перспективната област на електронната търговия. Лектори в програмата са някои от водещите експерти в областта на е-търговвията, дигиталния маркетинг, логистиката и веригата на доставки у нас. Повече информация за програмата може да откриете тук


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...