.

Емотиконите, които издават, че сте остарели

Вижте кои са те

Ивета Иванова
Емотиконите, които издават, че сте остарели
Снимка: Pexels

Използването на някои определени емотикони в чатовете или статусите в социалните мрежи доказва, че сте стари, показва ново проучване, съобщават от "The Sun".

 

Става въпрос за емотиконата палец, тази на червеното сърце, тази с отметката (тикчето), тази с човечето, което плаче, както и тази, с ръката, чиито пръсти оформят знака за ОК. Изследването е направено от "Perspectus Global".

 

Други емотикони, които вече не са готини и издават, че сте остарели, са маймунката, която закрива с лапи очите си; двете ръце, които пляскат; целувката - тази, която се изобразява само чрез червени устни (като отпечатък от червило) и емотиконата за изпражнение.

 

Една трета от запитаните младежи (между 16 и 29-годишна възраст) казват, че палецът е най-малко готиният емотикон. Той е последван от червеното сърце и ръката, чиито пръсти оформят знака за ОК.

 

Снимка: Pixabay

 

В Топ 3 на най-готините емотикони са - човечето, което се смее и му текат сълзи; човечето със сърца за очи и човечето, което се плези и едното му око е по-голямо от другото.

 

Сред най-добрите емотикони попадат още човечето, което се усмихва и около лицето му има сърца; патладжанът; огънят; прасковата; лилавото дяволче; човечето, което върти очи.

 

"Тези символи сега са жизненоважна част от нашата всекидневна комуникация - и на лично, и на професионално ниво", казва Еви Портър, която води проучването.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...