.

5 идеи за релаксираща баня

Ако искате да се отпуснете

5 идеи за релаксираща баня
Снимка: Pixabay

Нищо не е по-отпускащо от гореща вана и ако добавите ароматни соли и масла, тя може да бъде подобна на СПА преживяване.

 

Продуктите за баня могат лесно да се правят от обикновени домакински съставки. Много подходящи са мандарина, лавандула, роза, иланг-иланг, кедър, жасмин, грейпфрут, сандалово дърво, канела и мента.

 

1. Детоксикация - пречистване на организма от токсини

 

За да направите тази полезна процедура ви трябват три чаши епсом соли, две чаши морска сол, 2 лъжици етерично масло и 1/2 чаша сода за хляб. Всичко това разбъркайте добре в купа преди да добавите във ваната.

 

2. За хидратиране на кожата

 

За да направите вана с мляко, което ще хидратира кожата ви, вземете 1/2 чаша мляко на прах, 1/2 чаша епсом соли, етерично масло по ваш избор и малко листа от роза.

 

3. Ако искате балончета във ваната

 

Трябват ви 1 чаша течен сапун, 2/3 чаша течен растителен глицерин, 1/4 чаша вода с 3-4 капки етерично масло по ваш избор. Всичко това може да сложите в бутилка и да добавяте колко ви е необходима във ваната.

 

 

4. Бомби за баня

 

Трябват ви 2 чаши сода за хляб, 1 чаша лимонена киселина, едно царевично нишесте, 1 лъжица етерично масло и 2 лъжици зехтин.

 

След като сложите това във ваната с топла вода, ще се насладите на бълбукане и пяна, които ще освободят всички ароматни масла, билки и соли.

 

5. Смес за ексфолиране на тялото

 

За да направите розов скраб ви трябват 1/2 чаша кафява захар, 1 чаша кокосово масло, 1 лъжица масло от сладък бадем или жожоба и венчелистчета от една роза.

 

Изсипете кокосовото масло в буркана и след това сложете розовите листенца, добавете захарта и завършете с маслото от бадем или жожоба.

 

Снимки: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 6 години
1
2
!
Отговори
А ако не се изкъпете преди ваната, както почти всички ванолюбители правят, даже и кална ще може да добавите.
Страница 1 от 1