.

Кои са новите тенденции в красотата?

Вечната битка за перфектна кожа

Кои са новите тенденции в красотата?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Лятото чука на вратата и опасностите за нашата кожа стават все повече. Как да се грижим за красотата и здравето си? Какви са ценните съвети и новите процедури в дерматологичната медицина - в предавнето "Околосветско" по Bulgaria On Air гостува един от добрите дерматолози у нас Мариета Хитова.

 

Новото оръжие в борбата за идеална кожа е спиновата мезотерапия. Процедурата идва от азия и, за разлика от обикновената мезотерапия, е доста по-фина и прецизна. В зависимост от зоната, върху която се работи, продължителността варира от 5 до 15 минути. В сравнение с другите мезотерапии, възстановяването се случва по-бързо, защото убожданията се усещат по-леко. След спиновата мезотерапия се препоръчва приемането на течности и избягването на активен спорт, за да не се изпотява лицето. Кои процедури са подходящи за лятото и как да предпазваме кожата си от предизвикателствата, пред които ни изправя сезона?

 

"Не препоръчвам никакви инвазивни процедури през лятото. Ефектът от спиновата мезотерапия не е толкова добър през този сезон, а микротравмите могат да доведат различни възпаления.", сподели дерматологът.

 

През лятото кожата се поти, слънцето е силно, а това може да има неблагоприятно въздействие върху нашата кожа. Как да се предпазим?

 

"Използвайте термални води, леки хидратиращи кремове и не пренебрегвайте фотозащитата.", посъветва екпертът Мариета Хитова.

 

 
 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...