регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Как да преборим несподелената любов?

Как да се справим с нея?

Как да преборим несподелената любов?
Снимка: Instagram

Срещаме се с различни хора в живота си. Но има едни специални, които остават в сърцето ни за дълго. Това са тези, с които свързваме любовта. Първата любов е толкова несравнима, незаменима и неподправена.

 

Тя остава в съзнанието ни за дълго. Дори може да се каже, че остава завинаги. Но има друга любов, която остава още по-голям белег – именно несподелената. Тя е тази, която ни размахва с пръст и ни предупреждава, че не всеки е за нас, че „за всеки влак си има пътници” и че трябва винаги да се стремим към това, което можем да имаме (или по-скоро, което може да бъде до нас и да разчитаме на него).

 

Когато се сблъскате с несподелена любов, чувството е неописуемо. Никой, който не я е преживявал, не е способен да каже какво облива душата в този момент – малоценност, самота, отхвърляне. Особено ако обичате много този човек. Тогава тези чувства са двойно по-силни. Разбира се, факт е, че всеки има право да направи своя избор и вие го осъзнавате добре. Това обаче успокоява ли? Напротив, приливите на безпомощност се блъскат все по-силно.

 

Какво обаче трябва да направим, за да се справим с несподелената любов?

 

Обичате много силно човека, който не изпитва същото към вас по една или друга причина? Той не е робот – човек е и има чувства толкова, колкото имате и вие. Може да иска да остане сам, може да има чувства към друг, а ако сте обсъждали въпроса, знаете причината, поради която ситуацията е такава. Разберете отсрещния и щом го обичате, направете така, че да се чувства добре, но разбира се без да пренебрегвате себе си, защото не забравяйте, че любовта към вашата личност трябва да бъде най-силна.

 

Продължете напред. Излизайте с приятели, не странете от хора, които имат интерес да се сближат с вас, Просто продължете живота си. Така ще улесните и Човека и себе си.

 

Не си мислете, че този човек иска да ви прецака. На него му е също толкова трудно, колкото и на вас, но както вие, така и той, трудно можете да се преборите с чувствата си. Приемете факта, че не сте един за друг, защото ако насилите нещата и все пак нещата между вас се получат, можете да бъдете сигурни, че няма да доведат до нищо добро.

 

Поговорете с него. Със сигурност има какво да си кажете и ще стигнете до разбиране. Разбира се, това трябва да се направи, когато и двамата сте в състояние за адекватен разговор.

 

Обичта има много общо със свободата – обичайте и давайте свобода на себе си и на околните. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...