.

4 секс проблема във връзката

Не правите достатъчно секс? Не сте сами

4 секс проблема във връзката
Снимка: Instagram

Ако изключим някои проблеми като преждевременна еякуация, импотентност или вагинизъм при жените (които са напълно лечими, стига да потърсите помощ), има два основни проблема в сексуалния живот на връзките:

 

 - Пристрастен към секса

 

Точно като всяка друга пристрастеност, тази към секса кара човек да използва някой или нещо, за да се успокои. Той има нужда от отнеме болката си.

 

Най-разпространената форма на сексуална пристрастеност във връзка е когато един от партньорите има нужда от секс, за да се чувства пълноценен, утвърден или обичан и само по този начин може да се освободи от напрежението.

 

Той става нуждаещ се и изискващ, често прибягвайки и до гняв или оттегляне, когато получи отказ. Това безотговорно и взискателно поведение може да влоши много проблема и да повлияе пагубно на връзката.

 

- Липса на сексуално желание

 

Има много причини за липса на сексуално желание и у двамата партньори, което води до връзка без секс. Някои от тях са физически, като хормонални проблеми, други психически като прекалена умора от работа, учение или грижи за деца. Вижте кои са четрите емоциални проблема, които водят до липса на секс:

 

1. Липса на емоционална привъзраност, няма сигурност

 

Много хора се нуждаят от любов и привързаност, която да усещат към партньора си, за да могат да правят секс. Ако двамата не прекарвате достатъчно време в разговори или някакви общи дейности извън спалнята, това ще накара искрата да изчезне.

 

2. Проблемите не се решават

 

Ако двамата не успявате да създадете чувство за сигурност между вас, където няма нерешени проблеми и страхове, любовта ще бъде застрашена и сексуалната енергия може да си отиде. Когато представите проблем и партньорът започне да ви обвинява или не ви обръща внимание, нормално е да се чувствате застрашени в неговата компания. Липсата на безопасност често води до липса на сексуално желание.

 

 

3. Някой от партньорите е твърде контролиращ

 

Ако един от вас се чувства възпрепятстван да прави свободен избор, защото другият непрестанно го контролира и ограничава, - това неминуемо ще доведе до липса на желание за секс.

 

Не бива да позволяване на партньора да обзема вашият избор до такава степен.

 

4. Единият партньор се чувста задължен да прави секс

 

Ако единият често говори, че очаква определени неща и е твърде изискващ, представяйки секса като задължение, това обикновено води до липса на желание у другия партньор.

 

Подобни проблеми обикновено се появяват, когато някой от двамата страда от някаква степен на пристрастяване към секса и го издига в култ, като намира решение на всички проблеми чрез сексуалния акт.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 6 години
3
3
!
Отговори
koi gi niama problemite. ako ima liubov , obi4 , doverie , vsi4ko drugo se opravia.
Страница 1 от 1