.

Как да предпазим кожата на лицето?

Лято е, така, че на първо място трябва да поговорим за UV защитата. Как да използваме правилно слънцезащитните продукти? - минималния фактор за защита над 90% е 15, следете затова дали информацията, която се дава върху опаковката отговаря на ист

Как да предпазим кожата на лицето?
Лято
е, така, че на първо място трябва да поговорим за UV защитата.

Как да използваме правилно слънцезащитните продукти?
- минималния фактор за защита над 90% е 15, следете затова дали информацията, която се дава върху опаковката отговаря на истината. Доверете се на докаани марки.
- нанасяйте продукта умерено, независимо от това колко силно ви се струва слънцето, необходимо е съвсем малко количество, за да се предпазите.
- нанасяйте продукта през 2 часа, за да достигнете максималният ефект.
- въпреки всички указания изброени по горе, старайте се да не се излагате на слънце пряко в часовете между 12:00 и 15:00.

Постоянна грижа за кожата на лицето
Независимо на колко години сте и дали имате проблемна кожа или не - задължително трябва да полагате грижа за кожата на лицето, за да изглежда свежа. Ето няколко съвета затова:

- информирайте се за съставките, които използвате - за целта всеки път преди да закупите продукт за кожата на лицето прочетете внимателно етикетът. Всичко, което слагате върху кожата си прониква в нея, затова е добре да знаете какво правите. Съставките, с които трябва да внимавате са следните:

натриев лаурил сулфат - основната съставка, която прави пенливи всички подобни продукти - има дразнещ ефект и изсушава; няма как да не го изпозлвате, тъй като се съдържа в почти всеки сапун и шампоан, но е хубаво да го ограничите.

синтетични оцветители - обикновено се използват, за да оцветят консистенцията и да привлекат купувачи с интересни нюанси на продукта. Това, обаче не е важно за вашата кожа, а по скоро за маркетинговата стратегия затова как да се продаде продукта.

колаген и еластин - много голяма заблуда е, че колагена може да се прилага повърхностно върхи кожата. Истината е, че молекулите на колагена и еластина са прекалено големи, за да проникнат навътре в дермата, където е мястото на колагена. Не очаквайте колагена да попие в кожата и да функционира.

- неизползвайте продукти с изтекъл срок на годност - това ще се отрази на кожата ви веднага, колкото и да ви харесва старата спирала или любимите цикламени сенки - те са  вредни за вашата кожа.

- внимавайте с продуктите, които бихте могли да приготвите в домашни условия - навсякъде в интернет и в книги можете да видите рецепти, за които твърдят, че се отразяват страхотно върху кожата на лицето, но ние ви съветваме да не опитвате всичко - консултирайте се с дерматолог.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...