.

С небалансираните диети рискуваме психически заболявания

С небалансираните диети рискуваме психически заболявания

Изследване на британски учени показва, че днешните диети, които са небалансирани, водят до  повишен риск от психически заболявания. Според специалистите, ограничаването от храна буквално може да ни вкара в лудница.

На медиците отдавна е известно, че качественият състав на  диетите влияе на физическото  здраве. Едва сега, обаче, се доказва, че ограниченията в храната влияят и на мозъчната дейност.

Анализите на британските учени показват, че за последните 50 години индустриализацията на селското стопанство е изменило значително състава на тъканите на култивираните растения и домашните животни. В тях рязко е намаляло съдържанието на омега-3 и омега-6 ненаситени мастни киселини, а именно те отговарят за пълноценната мозъчна дейност.

Спорд лекарите, ако не бъдат взети мерки за промяна  в основните принципи на селското стопанство, или всеки човек не помисли повече за здравето си, заплашено от принудително небалансираното хранене, липсата на някои традиционии за храните вещества ще продължат да увеличават риска от развитие на състояния на тревожност, депресия, шизофрения, проблеми с паметта и болестта на Алцхаймер.

Според специалистите, най-застрашени са жените, които по-често са склонни към спазване на тежки ограничителни диети.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...