.

Отслабнали сте, но как да не напълнеете отново?

Ралица Солакова
Отслабнали сте, но как да не напълнеете отново?

Ако искате да свалите излишните килограми или вече сте го направили, то вие сте една крачка напред към здравословното тегло и начин на живот. Колкото повече остарява човек, толкова повече телесна маса има, защото делът на мускулната маса намалява, а се увеличава този на мазнините. Някои хора започват да водят по-заседнал начин на живот, а това води до натрупване на излишни килограми.

Хубавото е, че когато човек отслабне има начини да запази теглото си, като се храни здравословно и подобри начина си на живот. Ако нямате излишни килограми, ще намалите възможността да се разболеете от доста хронични заболявания - диабет тип 2, сърдечно-съдови болести, някои видове рак, остеоартрит и т.н. Ако искате да поддържате килограмите си, трябва да сте физически активни и да се храните здравословно, за да не се върнете в изходна позиция. Препоръчително е рядко да консумирате висококалорични храни. За всеки човек количеството на тези храни е строго индивидуално, като се определя от пола, възрастта, височината и физическата активност.

Освен, че трябва да консумирате здравословни храни, трябва и да спортувате. Редовната физическа активност значително намалява риска от много болести и поддържа тялото ви във форма. Ако не искате да върнете килограмите, които сте свалили с някоя диета, то трябва да спазвате две прости правила - да се храните с нискокалорични храни и да спортувате редовно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...