.

Ядете си ноктите или си въртите коса около пръста - психиатърът ви зове

Ядете си ноктите или си въртите коса около пръста - психиатърът ви зове
Снимка: Dreamstime

Когато човек е нервен, той си има навици, които до някаква степен го успокояват. Някои хора хапват нещо вкусно, други потропват с пръсти нервно, трети си въртят кичур коса около пръста, а четвърти си похапват сладко-сладко ноктите на ръцете. Последният навик не само, че е грозен и нанася сериозни поражения, но и се приравнява към обсесивно-компулсивно разстройство, съобщи News.com.au.

 

 

Според психиатрите тези дребни на пръв поглед и безвредни навици издават сериозни проблеми. Близо 12% от представителките на нежния пол си скубят космите по тялото, когато са нервни /това се нарича трихотиломания/.

 

Често подобни навици са толкова вглъбяващи, че могат да доведат до сериозно разконцентриране. По този начин те се превръщат в болести, които трябва да се лекуват навременно.

 

Ако се усетите, че имате един или няколко такива вредни навика, хубаво е да си обърнете внимание. В по-тежките случаи се налага консултация с психиатър. Разсейвайте се, водете по-спокоен начин на живот и се постарайте да спрете да си гризете ноктите или да тропате нервно по масата. Това е досадно за околните и вредно за вас.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
slim.shady
преди 11 години
0
0
!
Отговори
половината свят си гризе ноктите, не съм чула да се умира от това :Д иначе както каза Юнайтед психиатъра т много време си ме зове .. ;Д
wictoria_smile98
преди 11 години
0
1
!
Отговори
"То мен психиатърът ме зове отдавна,ама няма пари за лечение.. "много ми е познато това
konan7
преди 11 години
0
7
!
Отговори
UNITED2 и на мен така ... а съм момиче :Д
UNITED2
преди 11 години
0
13
!
Отговори
То мен психиатърът ме зове отдавна,ама няма пари за лечение.. А и + т'ва ноктите и особено кожичките на пръстите ми са наистина вкусни. :)
magneticfields
преди 11 години
0
18
!
Отговори
Правя всичко това и без да съм нервна!
Страница 1 от 1