.

Списък на най-полезните храни

Списък на най-полезните храни
Снимка: Dreamstime

Човек трябва да се храни здравословно и разнообразно, ако иска да изглежда добре, да няма проблеми със здравето и да се радва на добра памет. Ако не знаете кои са най-полезните храни, вижте списъка по-долу, направен от международна група учени.

 

На първо място се нареждат рибите, които са богати на омега-3 мастни киселини. Те спомагат за образуването на сивото вещество в главния мозък. Препоръчително е консумация на риба 1-2 пъти седмично.

 

 

Млечните продукти са на втора позиция. В тях се съдържат съединения, които се усвояват лесно от мозъка и това води до подобрение на обмяната в клетките, което се отразява благоприятно на интелектуалните способности на човека. Ако искате да помните по-лесно и да имате добро логическо мислене, консумирайте редовно млечни продукти.

 

На трето място се нареждат бобовите растения. Те са източник на фолиева киселина и на витамин В, които също влияят благоприятно на паметта.

 

Доматите са на четвърта позиция. Те съдържат ликопен, който обезврежда свободните радикали, които вредят на мозъчните клетки. В същото време те стимулират обновяването на клетките и човек изглежда по-млад.

 

В списъка с полезни храни се нареждат още спанак, червени и черни боровинки, зеле и цвекло.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...