.

Предимствата и недостатъците на ботокса

Предимствата и недостатъците на ботокса
Снимка: Dreamstime

Ботоксът е модерен от години. Повечето известни личности, а и тези, които не са, но държат да изглеждат добре, са използвали този метод за разкрасяване. Все повече и повече жени се решават на тази крачка, защото годините не прощават никому. Но дали ботоксът не е повече вреден, отколкото си мислим?

 

Ботоксът е вещество, което се синтезира от бактерии, които могат да доведат до тежки хранителни натравяния. Този токсин се пречиства и след това се инжектира в кожата на пациента, където блокира ацетилхолиновите рецептори, което пък води до временна парализа на мускулите чрез блокиране на предаването на импулси до нервите, като създава по-гладка повърхност на кожата.

 

 

Някои хора си инжектират ботокс, за да се „опънат“ бръчките, докато други го правят, за да се сдобият с по-плътни устни.

 

Като всяко нещо и ботоксът си има своите предимства и недостатъци.

 

Хубавото при него е, че може да замести хирургическите намеси и служи като алтернативен вариант. Поставянето на ботокс е сравнително евтина и безболезнена процедура, която се извършва бързо и човек се възстановява за кратък период от време.

 

Недостатъците при ботокса обаче не са никак малко. Поставянето е веднъж, но през определен период от време трябва да се поддържа, затова човек трябва да има нужните финанси и време. Веднъж започнете ли, няма връщане назад, затова хубаво си помислете, преди да си поставите ботокс! И по-добре не го правете при хора, които не са специалисти в тази област, защото това може да доведе до главоболие, отток, гадене, болки, мускулна слабост или ограничени движения на лицето.  


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 10 години
1
1
!
Отговори
Предимства ли имал ?Искам да ми кажете и какви предимства има слагането на силикон, щом смятате, че ремонтирането има такива.
Страница 1 от 1