.

Продуктите, които да не оставяме в хладилника

Продуктите, които да не оставяме в хладилника
Снимка: interestingtopics.net

Ето, че остават броени дни до старта на един от най-любимите сезони - лятото. Температурите се вдигат, а с тях и настроението ни. Горещините не понасят не само на нас но и на хранителните продукти, затова не помощ ни идва хладилника. Поддржайки ниска температура той може да се окаже за спасение на доста от продуктите ни, но за други ефектът може да бъде обратен. Ето кои храни да не съхранявате в никакъв случай в хладилника:

 

 

Картофи

 

Лятото е перфектното време за бира и картофки, но как се бихте почувствали ако на фона на леко горчивия и приятен вкус на бирата ви контрастира сладкия на картофите. Не звучи особено приятно нали? Е, ако не искате да ви се случва, забравете да оставяте картофите в хладилника, тъй като ниската той ще ги направи сладникави. Това се дължи на факта, че при ниска температура нишестето в тях се преобразува в захар по-бързо, отколкот при нормани условия. Най-оптималното решение е да намерите тъмно и хладно, но не и студено място, на което да съхраните картофите си.

 

Мед

 

Медът е една от супер храните по отношение на съхранение, тъй като няма срок на годност и може да го съхранявате буквално вечно, стига да бъде добре затворен в буркан или друг подходящ съд. Хладилника не е едно от най-добрите места за съхранението му, тъй като под действие на студа медът бързо кристализира, което ще ви попречи да намажете палачинките си с нея.

 

Домати

 

Една от най-често допусканите грешки е съхранението на домати в хладилника. Всички смятат, че като поставят в доматите в хладилника, те ще запазят свежестта им за по-дълго, но това далеч не е така. Всъщност доматите, които се съхраняват в хладилник губят своята миризма, тъй като ниската температура забавя процеса на зреене, а именно узряването дава на доматите характерния аромат. Освен това, под влияние на температурата се променя структурата на плода, те стават пръхкави. Доматите се запазват най-добре отвън на стайна температура.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
PureSoul
преди 9 години
1
5
!
Отговори
медът* медта е съвсееем, съвсем друго нещо :D малко грамотност, моля...
Страница 1 от 1