.

Как да се сбогуваш със стриите завинаги

Как да се сбогуваш със стриите завинаги
Снимка: freedigitalphotos.net

Стриите са един от най-неприятните кожни проблеми. Те са повече козметичен дефект, отколкото заболяване. Образуват се, когато кожата трябва да се разтегне или свие за кратък период от време. Някои хора имат по-еластична кожа и не получават стрии, а при други хора стриите се образуват много лесно. Всичко зависи от колагена в кожата и трудно можем да му повлияем. Това, което можем да направим, за да предотвратим появата на стрии, е да не променяме теглото си рязко и да хидратираме кожата си добре. Най-често стрии се появяват при отслабване/надебеляване, при бременност и при растежа на гърдите при момичетата. Как да се отървем от стриите, които вече имаме?

 

Кокосово масло. То е изключително полезно за кожата и силно хидратира. Трябва да си намериш истинско кокосово масло, което е в твърдо състояние на стайна температура. За целта можеш да го разтопиш на водна баня и е хубаво да внимаваш до колко го загряваш. Има опасност да се изгориш, ако стане много топло. Нанеси го с нежни и масажни движения в проблемните зони.

 

 

Конска опашка. Това е билка, която има благотворно влияние върху стриите. Можеш сам/а да си направиш лек против досадните стрии. Трябват ти 100 грама листа от конска опашка, 8 капки лимонов сок и един литър спирт (40 градуса). Смесваш всички съставки и оставяш да поседят седмица. След това смесваш течността с половин литър вода. Полученият разтвор нанасяш на проблемните зони два пъти дневно с масажни движения.

 

Какаово масло. Не бива да очакваш чудеса, но е факт, че какаовото масло може да ти помогне много. То увеличава количествата витамин Е и спомага възстановяването на кожата. Най-добре е да го нанасяш два пъти на ден, особено след душ и с по-силни масажни движения. Не забравяй, че натуралното какаово масло е в твърдо състояние при стайна температура и се топи лесно при допир.

 

Зехтин. Той също е много ефикасен при борбата със стриите. Можеш да смесиш равни количества зехтин и масло от пшеничен зародиш. С тази смес трябва да мажеш проблемните зони поне един път на ден.

 

Моркови. Можеш да използваш варени моркови в борбата със стриите. Рецептата е следната: сваряваш два моркова и ги правиш на пюре. Нанасяш сместа на желаните зони и я отмиваш с хладка вода след 15 минути. Друг вариант е да добавиш и бадемово масло към пюрето от моркови.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...