.

Плодовете, които ще ти помогнат да се вталиш

Плодовете, които ще ти помогнат да се вталиш
Снимка: Dreamstime

Човек може лесно да се отърве от излишните килограми, ако промени начина си на хранене и започне да спортува редовно. Плодовете са полезни, но не всички, затова трябва да внимаваш какво хапваш, особено ако държиш на фигурата си. Някои плодове са богати на фруктоза и не са подходящи при хора с излишни килограми, но пък други могат да ти помогнат да се отървеш от излишните мазнини.

 

В папаята има папаин, който подпомага храносмилането и разграждането на въглехидратите и белтъчините. Освен нея има още цели 14 плода, който действат добре на човешкия организъм и помагат за свалянето на излишните килограми.

 

Ако искаш да поддържаш фигурата си, трябва редовно да консумираш плодове. В повечето от тях има фруктоза, но когато се ядат цели, а не под формата на фреш, фибрите помагат захарите да се абсорбират по-бавно, а това е много по-добре за здравето. Когато човек консумира плодове, апетитът му за сладко се намалява и той по-рядко мисли и яде висококалорични сладкиши.

 

Авокадото също е полезен плод, който е добре да ядеш редовно. То е пълно с полезни мазнини и засилва метаболизма и производството на тестостерон. В авокадото има още големи количества витамини и минерали, антиоксиданти, фолиева киселина, микроелементи, калий и магнезий. Всичко това оказва благоприятно влияние върху обмяната на веществата и на сърдечно-съдовата система.

 

 

Ако си от хората, които обичат да си похапват между основните хранения, може да притъпяваш апетита си като хапваш плод, който е богат на фибри. Най-подходящи за това са крушите и ябълките. Крушата подобрява работата на червата, а ябълката чисти токсините от организма. Специалистите препоръчват и двата плода да се консумират с кората, за да може да се усвояват напълно и да се извлече максимума от тях.

 

Червените боровинки са изключително богати на антиоксиданти, което води до детоксикация на организма и намаляване на излишните мазнини. Те съдържат в себе си полифеноли, които изгарят излишните килограми и променят начина на усвояване на захарта и мазнините.

 

Бананите също са подходящи за хора, които искат да се отърват от излишните килограми. Те са богати на разтворими фибри, които намаляват значително желанието за консумацията на висококалорични сладкиши. Да, бананите също съдържат доста калории в себе си, но разумната им консумация може да ти помогне да отслабнеш. Препоръчително е да ядеш по един банан на закуска, което оказва благоприятно влияние върху имунната система. Бананите съдържат и доста голямо количество витамин В6, който регулира нивото на глюкозата в кръвта и осигурява хармоничното функциониране на нервната система.

 

Консумация на кокос кара човек да се чувства сит за дълъг период от време, като предотвратява спазмите от глад. Също така е доказано, че той ускорява метаболизма с цели 30%. Кокосът също така съдържа лауринова киселина, която е мощен антиоксидант.

 

Пъпешът е нискокалоричен плод и ти е нужна една купичка от него, за да притъпиш глада си между основните хранения. Доказано е, че този плод влияе добре на нервната система и е добро профилактично средство.

 

Грейпфрутът е част от доста диети, защото съдържа малко количество калории. Също така редовната му консумация води до възстановяване на силите при умора, антисклеротично действие и нормализиране на кръвното налягане.

 

Трябва редовно да консумираш и портокали, ако искаш да се вталиш. Те действат добре на перисталтиката и извеждат токсините от тялото.

 

Ако често ти се хапва нещо, започни редовно да ядеш нар, защото е доказано, че той убива апетита. Също така е един от плодовете на младостта, защото се бори с редица фактори, който водят до остаряване на клетките.

 

Прасковата е идеална за нискокалорийна диета. Тя е сочна и сладка и в същото време не съдържа много калории. Прасковата е богата на вещества, които повишават имунната система и подпомага изхвърлянето на токсините.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...