.

Как съсипваш косата си

Как съсипваш косата си
Снимка: Freedigitalphotos.net

Мечтаната коса е различно понятие за всяко момиче. Някои предпочитат къдрава, други права коса, трети си мечтаят за по-плътни косми, четвърти искат повече обем. Рядко жените харесват косата си, в повечето случаи искат да я променят. Особено често това се случва в тийнейджърските години, когато искаш да експериментираш, да си интересна, да си красива и модерна. Проблемът е, че прекрасната ти грива е супер, докато не я третираш. Можеш съвсем лесно да я съсипеш, а след това силно да съжаляваш. Кои са нещата, които съсипват красивата коса?

 

Силната промяна в цвета – изрусяване, нетипични цветове. На първо място слагаме боядисването, защото то е изключително вредно. Сигурно с удоволствие разглеждаш снимките на известните личности и искаш да имаш коса като тяхната. Това, което трябва да знаеш е, че зад тяхната визия седи трудът на много фризьори и гримьори, а дори снимките са обработени. Силната промяна в цвета е пагубна. Косата се накъсва, губи своята еластичност, започва да цъфти. Никога не се изрусявай сама вкъщи, а посети фризьор. Нетипичните цветове, като розово, лилаво, синьо са друга тийн мода, която почти всеки е пробвал. Това също не е добра идея, ако искаш здрава коса.

 

 

Ежедневната термична обработка. Има начин да изправяш или къдриш косата си и тя да изглежда добре – отново с много грижа. Грешката на момичетата е, че се изправят всеки ден. Ако косата ти не може да задържи прическата до следващия ден, значи има нещо нередно. По-добре е да изправиш косата си на 180-190 градуса един път, отколкото да повтаряш по няколко пъти с по-ниски градуси. Набави си козметични продукти, които фиксират или приглаждат. Така няма да се налага всеки ден да поправяш прическата си.

 

Излагане на слънце. След лятото се оказва, че косата ти прилича на метла. Море, басейни, припичане на слънце, неносене на шапка, никаква хидратация – това са причините, поради които косата ти буквално се изсушава и изгаря. В този случай помага само ножицата – трябва ти подстригване, за да се изрежат изгорелите коси. След това имаш нужда от възстановяване и хидратиране. Много маски за коса, масла и нежни шампоани.

 

Ежедневно миене. Много е спорен въпроса колко често трябва да се мие косата. Разбираемо е, че я къпеш често, защото много тийнове имат мазна коса, която поражда дори комплекси. Хубаво е да миеш косата си колкото може по-рядко. Не е добре да я къпеш всеки ден, пробвай да го правиш поне през ден. Не използвай агресивни шампоани, а нежни, подходящи за честа употреба.

 

Не обръщаш внимание на чувствителния/проблемен скалп. Понякога това е състояние, което изисква медицинска помощ. Ако забележиш, че кожата на главата те сърби много, лющи се, образуват се рани, то това не е просто пърхот. Посети дерматолог, който ще те диагностицира и ще ти изпише нужните продукти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...