.

Как съучениците ни съсипват нашата диета

Как съучениците ни съсипват нашата диета
Снимка: iStock

Всяко начало е трудно, особено когато започваш нова диета. Първите дни са доста тежки, защото трябва да се откажеш от любимите си храни в името на красивия външен вид и да свикнеш с новия режим на хранене.

 

Повечето хора нямат достатъчно воля и се отказват от диетата още в началото. И въпреки че на всеки е ясно, че волята често е основната причина човек да успее или не с дадена диета, повечето дебеланковци не си признават и обвиняват всеки друг, но не и себе си.

 

 

Наскоро направено проучване показва кои са най-честите причини за неспазването на диетите според пълните хора. 95% от участниците в анкетата отговорили, че според тях основните виновници за техните провали, са съучениците в училище или колегите в офиса.

 

В училище/офиса винаги се намира някой, който има повод да почерпи с нещо, най-често това са бонбони, но се случва и да е торта или друг нездравословен, висококалоричен, но и вкусен сладкиш.

 

50% от анкетираните мъже и жени са решили през 2015 година да започнат да водят по-здравословен начин на живот. Цели 33% обаче вече са забравили новогодишното обещание, което са дали пред себе си.

 

Другите, които все пак спазват обещанието си и се хранят със здравословни храни, имат със 75% по-голям шанс да успеят, отколкото са имали в началото на 2015 година.

 

Освен, че човек трябва да има воля, той трябва и да се храни с храна, която му харесва. Също така трябва да яде три пъти на ден и в никакъв случай да не пропуска закуската. А тя пък е добре да бъде богата на протеини, защото е доказано, че по този начин хората устояват на изкушението да ядат разни нездравословни неща между трите основни хранения.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...