.

Грешките, които допускаш при нанасянето на спирала

Грешките, които допускаш при нанасянето на спирала
Снимка: iStock

Почти всяко момиче си слага спирала. Ако не всеки ден, то поне когато има специални поводи. Факт е, че съблазнителният поглед никога не излиза от мода. Но как да го постигнеш? Виж кои са най-често допусканите грешки при нанасянето на спирала и се старай да ги избягваш:

 

Слагаш повече спирала от необходимото – повечето момичета си мислят, че колкото повече спирала си сложат, толкова по-добре ще им станат миглите. Това обаче не е така. Професионалните гримьори съветват да слагаш максимум два слоя спирала. Ако резултатът не ти допада, купи си нова спирала.

 

 

Не правиш хубава извивка – за да бъдат миглите ти наистина красиви, трябва да използваш машинка за извиване. Дори скъпите спирали с хубави четки не могат да постигнат същия резултат като машинката. Имай предвид обаче, че трябва да я използваш, преди да сложиш спиралата, иначе рискуваш да си начупиш и откъснеш косъмчетата.

 

Поставяш спиралата много бързо – колкото по-бързо слагаш спиралата, толкова по-грозно става. Шансът да се изцапаш е голям, а чистенето не е никак лесно и ще те забави още повече.

 

Използваш спиралата прекалено дълго време – колкото и да е скъпа спиралата ти, тя не е безсмъртна. Препоръчителният период за употреба е около 3 месеца, след това започва да се рони и става на бучки, а вътре се развиват бактерии.

 

Не я отваряш правилно – колкото повече се опитваш да вземеш повече туш с четката, толкова повече въздух вкарваш в нея, движейки четката нагоре-надолу в тубичката. Така започват вътре да се развиват бактерии и спиралата да изсъхва по-бързо.

 

Не покриваш корените на миглите – миглите ти ще изглеждат по-къси, ако слагаш спирала само върху връхчетата. Затова се опитай да обхванеш косъмчетата по цялата им дължина.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...