.

Как да подчертаеш красотата на лицето си

Как да подчертаеш красотата на лицето си
Снимка: freedigitalphotos.net

Напълно възможно е да пострадаш от слънцето (да, това дори зимата се случва, най-вече по зимните курорти). Затова трябва да възстановиш кожата си и да я накараш отново да свикне с хладното време. Ето как.

 

Грижата за засегнатата от слънцето кожа трябва да бъде внимателна и поетапна. Не си мисли, че появилите се поражения могат да изчезнат сами и толкова бързо. Прави това следното:

 

Избери нежна формула. Използвай ексфолиант, който е с фини частици (обикновено наричани микродермабразио скраб) или такъв, който съдържа алфа-хидрокси киселини или плодови ензими, за да почистиш мъртвите клетки по повърхността на кожата.

 

Какво да правиш вечер? Гликоловата и други алфа и бета хидрокси киселини могат временно да направят кожата ти по-чувствителна на слънце, така че използвай ексфолианти вечер и също нанасяй през деня слънцезащитен крем.

 

 

Нанасяй върху суха кожа. След като почистиш лицето си, потупай го, за да изсъхне и изчакай няколко минути преди да нанесеш ексфолианта. Използвай леки, нежни, кръгообразни движения.

 

Как да заличиш слънчевите петна? След изгаряне винаги остават слънчеви петна, които по принцип трудно се махат. Да, бедствие са, но не е невъзможно да се заличат. Пробвай през деня да използваш серум,който съдържа витамин С и помага за изсветляване на тъмната пигментация по кожата. Вечер нанеси върху петното, което се е образувало след изгарянето, крем с изсветляващи съставки.

 

Много момичета продължават да използват продуктите от лятото и сега, но това е грешно. Дори да си била на ски или курорт в друга държава, където си изгоряла, замени летните продукти с подходящи за студения сезон. Ето с кое да се сбогуваш до лятото и какво да слагаш на негово място.

Силния автобронзант. Няма абсолютно никакъв смисъл да използваш в момента автобронзант, само вредиш на кожата си. Вземи по-лек хидратиращ крем с цвят.

 

Почистващия продукт, контролиращ омазняването. Използвай нежен, почистващ продукт.

 

Лекия дневен крем със слънцезащитен фактор. Тук и сега не е толкова силно слънцето, ако изобщо го има. Така че слагай просто хидратиращ крем с успокояващи съставки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...