.

Съвети за момичета, които не обичат да се гримират

Съвети за момичета, които не обичат да се гримират
Снимка: iStock

Има момичета, които с удоволствие прекарват дълго време пред огледалото, гримирайки се и оправяйки си косата, но има и такива, които предпочитат естествената красота и рядко посягат към грима. В тази статия ще откриеш съвети за момичета, които не обичат да се гримират, но държат на външния си вид и красотата.

 

Като за начало е добре да се сдобиеш с нежно универсално червило, което е бледо розово или бежово. Още по-добра идея е да слагаш на устните си балсам за устни с дискретен цвят.

 

 

Факт е, че доста момичета прекаляват с грима, защото не харесват лицето си без него. Имат, например, недостатъци по кожата, които се опитват са прикриват с фон дьо тен и руж. Този подход обаче има краткотраен и недостатъчно добър ефект. Затова, вместо да прикриваш недостатъците си, погрижи се да ги премахнеш напълно. Трябва да полагаш достатъчно грижи за кожата си, за да бъде тя здрава и красива. Лятото задължително използвай слънцезащитен крем, почиствай лицето си веднъж седмично със скраб и ходи на козметик веднъж месечно за дълбоко почистване. Правилното отстраняване на грима и подхранването на кожата с добър нощен крем също са от значение.

 

Другото, което трябва да направиш, е да си купиш хубав ВВ крем. Той е много добра алтернатива на фон дьо тена, изравнява тена на лицето и го защитава от слънцето през лятото. Предимствата на ВВ крема е, че се нанася бързо и лесно, попива бързо и дава възможност на кожата да диша, което е нещо изключително важно особено през горещите летни месеци.

 

На всеки от време на време му се случва да е недоспал и да се чувства уморен. В такива дни е добре вместо да прикриваш умората си с тонове грим, да освежиш лицето си с ледена вода. Нужна ти е една купа, в която да сложиш 10-15 ледчета и да потопиш лицето си за няколко секунди. След това си направи нежен масаж с леки потупвания, за да стимулираш кръвообращението. Потопи лицето си още няколко пъти и го масажирай след всяко потапяне. Най-накрая задължително нанеси лек дневен крем.

 

Така и така не обичаш да се гримираш, така че по-добре изобщо не посягай към сенките за очи, а използвай само молив за вежди и спирала. Като подчертаеш добре очите си, ще им придадеш свеж вид, без да се притесняваш, че ще се размажат, както би се случило, ако си сложиш сенки. Също така не са много момичетата, които могат да си слагат сенки правилно, така че вместо да рискуваш и да се притесняваш дали изглеждаш достатъчно добре, заложи на нещо сигурно – качествена спирала и хубав молив за вежди.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...