.

Няколко причини да пиеш зелен чай редовно

Няколко причини да пиеш зелен чай редовно
Снимка: iStock

Всеки е наясно с ползите на зеления чай. Той помага както за вталяването, така и има благоприятен ефект върху цялостното здравословно състояние. Китайците го консумират от векове наред, защото са наясно с неговите десетки ползи.

 

Зеленият чай се бори успешно с излишните килограми, съдържа много антиоксиданти и аминокиселини, както и съединението L-теанин. За последното е известно, че то може да намали стреса и да повиши настроението.

 

Виж няколко причини да пиеш зелен чай по-често:

 

Намалява холестерола – доказано е, че зеленият чай понижава високите нива на холестерол, благодарение на катехините, които се съдържат в него. Те са много по-ефективни от витамин С в борбата със свободните радикали.

 

 

Подобрява здравето на устата – редовната консумация на зелен чай може да насърчи подобри цялостното здраве на устата. Това отново се дължи на катехините, които помагат за убиване на бактериите в устата.

 

Подобрява се състоянието на кожата – зеленият чай не само подобрява цялостното състояние на кожата, но и действа като естествена защита срещу ултравиолетовите лъчи. Затова е препоръчително да пиеш зелен чай рано сутрин, за да предпазиш кожата си от слънцето през остатъка от деня.

Зеленият чай може да се прилага и директно върху кожата. След 14 дни ще забележиш видима промяна във вида на кожата си – тя става по-гладка, зачервяването навалява, а еластичността се повишава.

 

Предпазва от Алцхаймер – доказано е, че свободните радикали играят роля в развитието на болестта Алцхаймер, а полифенолите, които се съдържат в зеления чай, помагат в борбата с тях. Също така те помагат за предотвратяване натрупването на протеини, увреждащи мозъка, както и подпомагат предотвратяването загубата на памет.

 

Прави костите по-здрави – с напредване на възрастта някои хора започват да се оплакват от остеопороза. Зеленият чай може да помогне за предотвратяване и лечение на множество заболявания на костите, благодарение на химикалите, които съдържа, които стимулират формирането на костите и ги заздравяват.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...