.

С какво електронните цигари са полезни?

С какво електронните цигари са полезни?
Снимка: iStock

Според учени от Великобритания и Нова Зеландия електронните цигари могат да имат благоприятен ефект върху пушачите. Те ще им помогнат, когато решат да се отърват от вредния си навик, като контролират техния апетит и натрупването на излишни килограми.

 

Изследователите установили, че никотинът в цигарите предпазва пушачите от свръхконсумация на храна. Затова електронните цигари може да са много полезни, когато един човек реши да се откаже от тютюнопушенето. Те съдържат никотин, но не и тютюн и това да помогне на бившите пушачи да не напълняват след спирането на цигарите.

 

 

Електронните цигари, които нагряват ароматизирани течности с никотин и ги превръщат в пара, бързо се превърнаха в световен тренд и пазар за около 7 млрд. през 2005 година.

 

Пушенето на тютюневи изделия, което води до фатални заболявания, потиска апетита на пушачите и една от причините те да не се отказват от своя вреден навик е да поддържат с цигарите теглото си. Бившите пушачи обикновено наддават на килограми и това плаши хората, които имат желание да се откажат от тютюнопушенето.

 

Напълняването често обезсърчава пушачите да се откажат от цигарите, така че е добре да има алтернативни начини да се помогне на хората да контролират своето тегло, без да пушат.

 

Според специалистите електронните цигари са по-малко рисковата алтернатива на тютюнопушенето, но повечето хора поставят под въпрос тяхното отражение върху здравето в един по-дългосрочен период. Ползата от тези продукти надвишава в пъти рисковете, твърдят специалистите. Пушачите на електронни цигари се подлагат на 5% здравен риск в сравнение с този на традиционните пушачи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...