.

Грижи за кожата ПРЕДИ и СЛЕД кола маска

Грижи за кожата ПРЕДИ и СЛЕД кола маска
Снимка: iStock

Голяма част от представителките на нежния пол не полагат достатъчно грижи за кожата си преди и след кола маска. Нейното правилно третиране обаче ще помогне да избегнеш появата на враснали косъмчета.

 

Как да се грижиш за кожата си, преди да си направиш кола маска?

 

 

Ексфолирай кожата си 1 ден преди процедурата – така ще премахнеш мъртвите клетки и ще почистиш порите. Ако не успееш да ексфолираш кожата си 1 ден, преди да си направиш кола маска, направи го в същия ден.

 

 

Нека косъмчетата ти да са достатъчно дълги – ако косъмчетата ти са под 6мм. има възможност кола маската да не ги хване и да останеш недобре обезкосмена. Или пък козметичката да минава едно и също място няколко пъти и това да раздразни кожата.

 

Не използвай лосион за тяло – препоръчително е в деня, когато си прави кола маска, да не нанасяш лосион за тяло върху зоните, които ще обезкосмяваш.

 

Подбирай внимателно време, когато си правиш кола маска на триъгълника – съветваме те да обезкосмяваш интимната си зона след цикъл, защото тогава е по-безболезнено. Също така по време на цикъл косъмчетата растат по-бързо.

 

Как да се грижиш за кожата си след кола маска?

 

Поглези я – ако кожата ти е зачервена или раздразнена, може да си сложиш студен компрес. За да я успокоиш, нанеси на раздразнените места чисто розово масло. След като кожата ти видимо се успокои, може да я ексфолираш и да го правиш всеки ден или през ден, за да предотвратиш появата на враснали косъмчета.

 

Внимавай през следващите 48 часа – след кола маска 2 дни трябва да внимаваш със сауната, секса, синтетичните материи и слънцето.

 

Слънце – кола маската сваля части от най-горния слой на кожата, а излагането на слънце след процедурата със сигурност ще доведе до слънчево изгаряне. Същото се отнася и за солариума.

 

Сауна – понеже горещият въздух дразни кожата, вместо да я излагаш на топлина, по-добре си прави успокояващи студени компреси. Те може да бъдат само с вода, но и може да сместиш вода и прясно мляко в равни части. Млечната киселина действа успокояващо на кожата.

 

Синтетични материи – след като си направиш кола маска, е добре да дадеш възможност на кожата си да диша. Затова не носи твърде тесни дрехи, както и такива, които са изработени от синтетични материи.

 

Секс – трябва да внимаваш, ако си си направила кола маска на триъгълника. 48 часа след процедурата рискът от попадане на бактерии в кожата и възпаление е значително по-голям. Също така кожата е по-чувствителна и може да те боли, когато партньорът ти те докосва.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...