.

Как е полезно да се храним?

Какво е вредно и за какво да внимаваме?

Как е полезно да се храним?
Снимка: Instagram

Вечният въпрос – кое е вредно и кое полезно? Изобщо има ли такива понятия? Отговорът е следният: Когато организмът го иска, значи то е полезно (разбира се, ако не е в огромни количества). Както няма правилно и грешно, а по-скоро уместно и неуместно за дадена ситуация, така няма и вредно и полезно, а по-скоро нормално и ненормално, като такова може да бъде всяко едно нещо. (изключваме разбира се наркотиците, които са безспорно вредни)


Организмът ни няма нужда от това да го лишаваме от неща, които смятаме, че ще са вредни за него. Когато ни се пие кола, нищо няма да ни стане от една чаша. След това ще ни се допие фреш или ще ни се дояде свеж зеленчук. Единственото правило е да има баланс и количествата да са нормални.


Дами, нищо няма да ви стане, ако хапнете един бургер, стига да не е на ден. Лишенията не водят до нищо приятно, нито пък прекаляването. Ако прекалите със зелената салата например ще ситуацията ще е също толкова неприятна, ако преядете със така любимите сладки неща или пък с месо или с каквото и да е друго.

 

И алкохолът е на същия принцип. Кой каза, че е вреден. Разбира се, че не е. Та той дори е полезен, освен ако не се стигне до ситуации, в които паметта се изтрива, походката е зиг-заг, а говорът е между български, английски, френски и немски. Нищо чудно някой да си каже, че любителят на чашката е полиглот. Извън кръга на шегата алкохолът е много полезен, но в умерени количества.


Няма полезно и вредно или разумно и неразумно, както и голяма разлика между двете.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...