регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

3 начина да останем спокойни по време на стресови ситуации

Какви са те?

Още подобни новини
3 начина да останем спокойни по време на стресови ситуации
Снимка: Instagram

Стресовите ситуации са навсякъде около нас. Няма как да ги избегнем поради наличието на хора, които живеят само и само за да създават скандали.

 

Има обаче как да се спасим от тях. Как иначе освен със спокойствие.

 

То е основното оръжие срещу среса. На думи е лесно, но не винаги е така в реалния живот, когато се сблъскаме с напрегната ситуация. 

 

Ето как да останем спокойни по време на стресови ситуации:

 

1. Усмихвайте се

 

Когато се усмихваме, ние сме спокойни, а спокойствието ни дава възможност да реагираме адекватно и да се справим със ситуацията. Усмивката освен че ни кара да се чувстваме добре, тя успокоява и околните. Един такъв малък жест прави така, че да изглеждаме по-уверени, а и да се почувстваме такива. 

 

2. Не повишавайте тон

 

Колкото и да крещят всички около вас, опитайте се да не повишавате тон. Това няма да помогне по никакъв начин за това да се разреши проблема, а и няма да се разбере каква е позицията на всеки един, на базата на която е възможно да се вземе евентуално решение. Когато тонът не е над нормалното, изглеждаме по-силни и в състояние да взимаме решения.

 

3. Мислете върху това, което казвате

 

Не позволявайте на емоциите да ви преборят. Мислете върху димите си, защото независимо от ситуацията, вие носите отговорност за тях. Когато знаете какво говорите, сте една крачка пред останалите. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...