.

Кой се нуждае от цигарите?

Тук са изложени главните причини младите хора да пушат: Изглежда готино и така се правиш на по-голям. Вие може и да мислите, че е готино, но кой би пожелал да мирише на пепелник? Някой изобщо питал ли е яките филмони звезди дали са доволни, че пуш

Кой се нуждае от цигарите?
Тук
а изложени главните причини младите хора да пушат:

Изглежда готино и така се правиш на по-голям. Вие може и да мислите, че е готино, но кой би пожелал да мирише на пепелник? Някой изобщо питал ли е яките филмони звезди дали са доволни, че пушат?

Това показва, че съм самостоятелен. Някои хора смятат пушенето на цигари за начин да изразят непокорство и независимост. Но колко независими сте да пушите с парите на родителите си, или да не можете да си представите дори ден без цигара?

Успоява нервите ми. Пушачите вярват, че като пушат намаляват стреса. Всъщност цигарите само намаляват симптомите, но не и самия стрес. Е, ако сте се пристрастили ще Ви трудно до не мислите така, и е възможно да продължите да пушите дори и след като симптомите са отшумели.

Така си поддържам формата. Пушенето може да намали апетита, но не значи, че ще отслабнете ако започнете да пушите. Ако откажете цигарите това също не значи, че ще надебелеете автоматично. Хората, които отказват цигрите забелязват, че посягат към хладилника вместо към цигарата. Помнете, че цигарите също така вредят на кожата, изсушанат я, причиняват бръчки или тъмни петна.

Харесва ми усещането. Много пушачи се наслаждават пушейки. Това се дължи отчасти на никотина влияещ на централната нервна сиситема. Също така и на подтискането на симптомите на напрежението. Тялото на пушача привиква с никотина и ако не си го получи започва, т.нар. никотенов глад. Задоволяването му предизвиква същото удоволствие като пиенето на вода, когато човек е жаден.
Чесно казано това, че можете да се разболеете сериозно като по-възрастен не е най-голямото Ви притеснение в момента, но ако се пристрастите ще съжалявате, така че бъдете силни и не се поддавайте на натиска.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...