.

Край на учебниците... но в Калифорния

Не знам дали някой от вас някога си е представял, че ще дойде ден да бъде издадена заповед да не се издават учебници, но ето че и това стана факт. Арнолд Шварценегер, който освен терминатор е и губернатор на щата Калифорния издаде заповед да започне

Край на учебниците... но в Калифорния
Не з
ам дали някой от вас някога си е представял, че ще дойде ден да бъде издадена заповед да не се издават учебници, но ето че и това стана факт. Арнолд Шварценегер, който освен терминатор е и губернатор на щата Калифорния издаде заповед да започне подготовката на електронни учебници за новата учебна година и старите учебници да излязат от употреба. За съжаление идеята му не е продиктувана от навлизането на новите технологии, а по-скоро на изнесения наскоро доклад, че Калифорния е пред банкрут и до 50 дни икономиката на щата ще рухне ако не се вземат спешни мерки. Според тънките сметки на терминатора от учебници ще бъдат спестени 350 милиона долара само за една година.

Въпреки, че мерките са предприети под натиска на икономическата криза би било добре подобни мерки да се предприемат и в България - така ще се спестят не само пари, а и нерви на учениците и най-важното - няма да забравят учебниците в къщи, защото те винаги могат да са с тях на лаптоп, училищния компютър и дори на телефона.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...