.

Добрите обноски - научете ги!

Добрите обноски не са отживелица. Освен това не трябва да отлагате да ги научите и да започнете да ползвате наученото, защото за тях трябва да си изградите навик. За добрите обноски няма възраст. Не трябва да станете на 30, за да спазвате етикета меж

Добрите обноски - научете ги!
Добр
те обноски не са отживелица. Освен това не трябва да отлагате да ги научите и да започнете да ползвате наученото, защото за тях трябва да си изградите навик. За добрите обноски няма възраст. Не трябва да станете на 30, за да спазвате етикета между мъж и жена. Можете да го правите още на 15. Ако свикнете да го правите от рано ще ви е доста по-лесно. Но, нека започнем.

Подаване на ръка
Това е нещо, което често се забравя или младите кавалери ги е срам да направят по необясними причини. Когато момиче слиза от превозно средство трябва да и подадете ръка. От друга страна тя трябва да я приеме независимо дали може да се справи и без ваша помощ. Не подаването и неприемането на ръка е признак на ниска култура.

Сметката
Плащането на сметката в заведение е привилегия на кавалера. За някой мъже това е ужасно, за някой жени също, но това са правилата на играта. Разбира се, ако жената иска да почерпи - може да й бъде отстъпено, но имайте предвид, че е редно когато се излиза на заведение (кафе, кино, ресторант) мъжа да плаща сметката.

Вратата
Когато влизате или излизате от където и да било мъжа трябва да отвори вратата на жената и да я придържа докато жената излезе. Ако отварянето на вратата е неудобно или пък тя е тежка, то тогава я отваряте излизайки и жената минава след вас.

Здрависване
Когато мъж и жена се запознават мъжът трябва да изчака жената да подаде ръка. Неприлично е мъжа да подава пръв ръка. Когато има компания и се здрависвате наред с всички първо се започва от жените, след което следват мъжете. Когато пък сте седнали някъде и влезе жена, за да се здрависат с нея мъжете трябва да станат. Единствено ако имат аристократична титла може да си позволят да се здрависат седнали.

Кашлицата
Кашлянето е естествен процес, който е свързан с дишането. Когато го направите пред публика, гости или приятели не трябва да се извинявате за това. Така е прието.

Гадже или просто приятелка?
Тези правила не важат само за гаджетата ви, а за всяка жена. Може да сте се запознали с момиче преди 3 минути и  да нямате никакво намерение да я сваляте, но тези правила са в сила при комуникацията с всяка жена. А за жените - научете се да приемате нещата, които мъжете правят без да се страхувате, че ви свалят. Те просто спазват етикета.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...