.

Уникална система за преподаване изобретиха студенти

Студентите от Техническия университет Кирил и Дилян Русеви, Рая Юнакова и Никола Косев се обединяват преди година в екипа "Mind Point Team", за да създадат заедно революционен метод за обучение на деца от началния курс. Той се нарича "

Уникална система за преподаване изобретиха студенти
Студ
нтите от Техническия университет Кирил и Дилян Русеви, Рая Юнакова и Никола Косев се обединяват преди година в екипа "Mind Point Team", за да създадат заедно революционен метод за обучение на деца от началния курс. Той се нарича "Енвижън" и е базиран на компютърна система , чрез която могат да се преподават всевъзможни учебни предмети.

Изобретението разрешава двата основни проблема на учителите - слабият интерес на подрастващите, както и липсата на компютри за всички. За да работи системата "Енвижън", е нужен само един компютър, проектор, "главна"" мишка за учителя и по една - за всяко дете. В теоретичната част на урока преподавателят подкрепя думите си с нужните изображения, а в практическата - учениците отговарят на конкретни въпроси чрез своите мишки. В края на урока всяко дете е оценено с определен брой точки.

В началото  на новата учебна година, с помощта на "Майкрософт-България", системата ще бъде въведена в две столични училища. Студентите се надяват в бъдеще успешно да я внедрят и в повече училища из цялата страна, а може би и по света. Те са убедени, че благодарение на системата дори  децата от най-затънтените краища на България, а и на света, биха получили достъп до образование.

Засега системата  успешно е представена зад граница. През юли студентите участваха в Кайро в престижно технологично състезание "Imagine cup". Миналия месец отборът спечели и трето място в конкурса за технологично предприемачество и иновативни бизнес идеи "Nova Tech" , част от световната надпревара IBTEC. Скоро те ще се изявят и на регионалните полуфинали  на конкурса в Тел Авив.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...