.

До тоалетната - само с фенерче?

След като венецуелския президент Уго Чавес призова съгражданите си да седят под душа не повече от 3 минути, сега той предложи на обществото и новото си хрумване – до тоалетната да се ходи само с фенерче. Според 55-годишния държавен глава включв

До тоалетната - само с фенерче?
class="postbody">След като венецуелския президент Уго Чавес призова съгражданите си да седят под душа не повече от 3 минути, сега той предложи на обществото и новото си хрумване – до тоалетната да се ходи само с фенерче. Според 55-годишния държавен глава включването на лампи в 3 часа през нощта е излишно пилеене на ток. Всеки може просто да остави едно фенерче на нощното си шкафче и да го използва в случай на необходимост.

Очевидно загрижен за недостига на електричество и вода в страната, Чавес създаде ново министерство, нагърбено със задачата да изработи стратегия за пестене на тока. Целта му е да намали потреблението на електроенергия в страната с цели 20%.

Във връзка с проекта бяха приети и три резолюции – за намаляване и контролиране на консумацията на ток в обществения сектор, за поощряване на компаниите да произвеждат собствена електроенергия, с която да задоволяват нуждите си, и за контрол върху вноса на ел. уреди, които консумират прекалено много ток. В страната вече се прилагат и глоби на онези предприятията, които пилеят електроенергията.

Във връзка с новите директиви на президента Венецуелската футболна федерация отмени всички вечерни мачове, като за начален час прие 15:00 ч. Ранния следобеден час не предполага използването на светлинните прожектори, които хабят изключително много ток.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...