.

Напусна ни Илия Кънчев - основателят на група "Импулс"

След мъчително боледуване на 12 ноември  в Испания почина основателят на легендарната рокгрупа "Импулс". От години музикантът живееше със съпругата си в САЩ, но в последните месеци се установиха в Испания при децата си. В края на 80

Напусна ни Илия Кънчев - основателят на група
След
мъчително боледуване на 12 ноември  в Испания почина основателят на легендарната рокгрупа "Импулс". От години музикантът живееше със съпругата си в САЩ, но в последните месеци се установиха в Испания при децата си.

В края на 80-те  и началото на 90-те години основаната  от Илия   Кънчев група "Импулс" се оказва единствената българска банда, която прави впечатление и на западни импресарии. Неслучайно тъкмо тя е поканена  като подгряваща група на заплануван концерт на Дийп Пърпъл в Италия. За съжаление в последния момент англичаните отлагат ангажимента си, но през август 1990 година групата наистина дели сцена с друга световноизвестна група - "Скорпионс" - на концерт в Германия.
Група "Импулс" е създадена 1978 г. и в дискографията й има 6 албума. Освен силна група, "Импулс" бе и своеобразна школа за  рокендрол.
Днес миналите през  групата рокмузиканти са се пръснали по света. Музикантите от "Импулс" са прибирани нееднократно в ареста за непристоен външен вид и поведение на сцената. Където и да се покажат - с кожени облекла и с по няколко ката вериги, те предизвикват скандали.

Сред хитовите парчета на "Импулс" са "Есенни птици", "Среднощна музика", "Сън", "Идвай", "Жена", "Ако ти си  отидеш за миг"  и др.
Години наред Илич Кънчев живее със съпругата си във Флорида, където   музикантът има свое звукозаписно студио, в което е имал идея  да издаде сборен албум на "Импулс".

Тялото на Илия Кънчев ще бъде кремирано, а урната ще бъде донесена и положена в България, така че датата  на опелото допълнително ще бъде уточнена.
Да бъде светла паметта му!

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...