.

Безопасен интернет но... не и на български

Една година след стартирането на кампанията за безопасен интернет   на Европейската комисия, голяма част от документите не са преведени на   български език, алармира евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова. Това  затруднявало

Безопасен интернет но... не и на български
Една
година след стартирането на кампанията за безопасен интернет   на Европейската комисия, голяма част от документите не са преведени на   български език, алармира евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова. Това  затруднявало работата по програмата и създавало условия за  нелоялна конкуренция. По този начин  България е поставена  в неизгодна позиция, тъй като е задължително всички документи да са предоставени на всички европейски езици.

У нас пък, чатовете в интернет на убийците и хакерите ще бъдат на мушката на МВР. Ако някои престъпления са в графата "тежки" или "компютърни", данни от мобилните и интернет операторите ще бъдат преоставяни на полицията.

Законът позволява МВР да получава разпечатки и данни до 72 часа от мобилните оператори, като глобата за неспазване на срока ще е  до 100 хиляди лева.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...