.

Премиерът откри новия МОЛ в София

Днес отвори врати  най-големият и най-модерен  търговски център  в София и в България - Сердика Център София.  Той бе открит от премиера Бойко Борисов. Със своите 210 магазина,  МОЛ-ът превъзхожда по брой и разнообразие в

Премиерът откри новия МОЛ в София
Днес
отвори врати  най-големият и най-модерен  търговски център  в София и в България - Сердика Център София.  Той бе открит от премиера Бойко Борисов.

Със своите 210 магазина,  МОЛ-ът превъзхожда по брой и разнообразие всички останали проекти. Най-модерен е не само заради превъзходната архитектура, проникнаните от светлина просторни търговски пасажи и атриуми,  изключително практичната му концепция   от само  три, но огромни по площ шопинг етажи, над и под които са разположени нивата за паркиране, но тук има  всичко  за всекиго, както по отношение на вида стоки и услуги, така и по отношение на ценовия клас.  Освен най-модерния, Сердика Център е и най-модният - той предлага 140 магазина с изобилие от облекло, обувки и аксесоари.

Тук ще има паркинг за 1600 места, но реално за клиенти те ще са по-малко, тъй като от есента ще  заработи и частта с офиси на постройката, за която са запазени 550 места.  Паркингът е на едно подземно и две нива на покрива на търговския център.

Тези, които са фенове на скъпите престижни тоалети, ще намерят своето изкушение тук.  Редом с тях ще привличат и сравнително нови, но вече наложили се марки.  Тук за първи път стъпват и няколко универсални магазина със световна слава, които все още нямат клонове у нас. Българската мода също ще бъде част от разнообразния стилен моден пейзаж.

Сердика Център придава   нов облик  и на жилищния район, където е разположен.  В обема си, който доминира над околните постройки, сградата елегантно се вписва в модерната визия за развитието на града.

Изборът на името на Сердика Център София  не е случаен. То е свързано с легендарното и знаково минало на българската столица, с нейното най-ранно и първо историческо име и с дълбоките корени и влияние на града в общоевропейската история през времената на  древна слава и процъфтяване.  "Сердика е моят Рим", обичал да казва император Константин Велики, който дори мислил да премести столицата си тук. Дали  Сердика Център ще се превърне в модния Рим на България, можем само да  гадаем.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...