.

Изчезнали цивилизации: Рама

Древните книги от индийската империя Рама са запазени, за разлика от тези за Китай, Египет, Центърална Америка и  Перу. Много от тези древни нации сега са изоставени пустеещи земи, погълнати от гъстата джунгла или са буквално на дъното на няк

Изчезнали цивилизации: Рама
Древните книги от индийската империя Рама са запазени, за разлика от тези за Китай, Египет, Центърална Америка и  Перу. Много от тези древни нации сега са изоставени пустеещи земи, погълнати от гъстата джунгла или са буквално на дъното на някой океан. Но Индия, въпреки опустошенията от войни и нашествия, успява да съхрани голяма част от своята древна история.


Дълго време се смяташе, че Индийската цивилизация датира не по-рано от 500 г. пр.н.е., само около 200 години преди нашествието на Александър Велики. Но миналия век бяха открити извънредно сложните градове на  Могилата на мъртвите и Харапа, намиращи се в Индуската долина на днешен Пакистан.


Откриването на тези градове принуди археолозите да изместят датата на началото на Индийската цивилизация с хиляди години назад. За почуда на съвременните изследователи, градовете са високо развити и карат водещите археолози да смятат, че преди да бъдат изградени, те са били замислени като цяло - забележително ранен пример за градоустройство. Дори още по-забележителен е фактът, че канализационната система на голям град от това време превъзхожда тези на Пакистан, Индия  и повечето от азиатските страни днешна Индия .



Така наречената империя "Рама" се развивала поне петнадесет хиляди години на индийския субконтинент и в днешен Пакистан. Населението било организирано предимно в големи градове. Рама е съществувала паралелно с Атлантската цивилизация в Атлантическия океан и билa управлявана от просветени царе-жреци, които управлявали градовете. Седемте големи столични града в Рама са известни в класическите хиндуистки текстове като "Седемте Града Риши".



Според древноиндийските текстове хората са имали летящи машини, наречени "вимани". Те са описани като кръгли, двупалубни машини с прозорци и купол, нещо подобно на най-разпространената форма на НЛО. Те се движели "по-бързо от вятъра" и издавали мелодичен звук. Имало поне четири вида вимани.



Няма съмнение, че виманите са задвижвани от някакъв вид анти-гравитация. Те сa излитали вертикално и били способни да висят във въздуха като съвременните хеликоптери и дирижабли. Споменава се, че са задвижвани от някаква жълто-бяла течност, а понякога и от живачна течност, но изглежда писателите не са били много наясно със същността на течността.




Съветски учени откриха в пещери в Турменистан и пустинята Гоби нещо, което нарекоха "прастари инструменти използвани при навигацията на космически кораби". Устройствата са във форма на полусфери от стъкло или порцелан, завършващи с конус на другия край и имат капка восък в тях. Вероятно древните индийци са летели около света на виманите си.



Наскоро в Тибет били открити неизвестни досега санскритски ръкописи, които съдържат наставления за конструиране на космически кораби. Описаният метод е основан върху принципа на антигравитацията и системата „лагхим“ – действаща въпреки силата на земното притегляне. 


Виманите са се използвали за военни цели. Съдейки от древно индийските източници, жителите на Атлантида са притежавали собствени космически кораби наречени вайликси. Те били с продълговата форма и притежавали способността да маневрират под водата, във въздуха и космоса. В Махабхарата се  разказва за страховита война между Рама и Атлантида преди 10-11 хилядолетия. Било използвано ужасно мощно оръжие превърнало в пепел цели народи… Битки се водели даже и на Луната. Описаната в текста картина напълно съвпада с последствията от ядрен взрив. В средата на миналия век в един от градовете на Рама археолозите открили множество скелети носещи информация, че смъртта на хората настъпила за броени секунди. Скелетите излъчвали ниво на радиоактивност съответстващо на регистрираното в Хирошима и Нагасаки.



В северните района на днешна Индия  и Средна Азия сред развалини на древни градове, камъкът и глината са разтопени и превърнати в стъкло. Няма нито едно логическо обяснение на този феномен, освен, че става въпрос за последствие от ядрен взрив. По улиците на градовете  са намерени купове черно стъкло. Установено е, че някога това са били глинени съдове, разтопени под действието на висока температура.



След като Атлантида унищожила с помощта на страшното оръжие цивилизацията Рама, тя потънала, а светът се върнал в каменния век. Може да се допусне, че не всички вимани и вайликси са унищожени. Свидетелства за тях са намерени в ръкописи от Лхаса: Много изследователи, занимаващи се с древните ръкописи изказват мнение, че вимани и вайликси може би се пазят от тайни братства в пещерите на Тибет  или съседни райони. Пустинята Лонбор в западен Китай е известна зона на често появяващи се НЛО. Възможно именно тук се пазят въздушните кораби от миналото, скрити в древни подземия – нещо като консервирани военни бази…


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...