.

Колко зелени са всъщност електрическите коли

    Скорошно изследване на Transport Watch UK, неправителствена организация, твърди ,че надеждите за  намаляване на въглеродните емисии в атмосферата чрез коли на батерии, са просто  една фантазия. Точно, когато оптимизмът за

Колко зелени са всъщност електрическите коли

    Скорошно изследване на Transport Watch UK, неправителствена организация, твърди ,че надеждите за  намаляване на въглеродните емисии в атмосферата чрез коли на батерии, са просто  една фантазия. Точно, когато оптимизмът за спасяване на планетата е най-голям, се смята, че тези „зелени коли”  всъщност  са неефикасни. Колите на ток се смятат за проблем, пишат учените. Това изявление преидзвика доста сериозни дебати.
   Електрическите коли, които обикновено се захранват с батерии на тях, доста дълго се смяташе, че намаляват вредните емисии до нула %. Способността на зелените коли да ограничават газовете в атмосферата зависи от източниците им на електроенергия. Използването на тези коли се смята, че е способно да намали  въглеродния диоксид  само до 30% в САЩ, 19% в Китай и само 1% в Германия.
   Електроцентралите замърсяват околната среда. В действителност електрическите коли не изхвърлят вредни газове, но в повечето държави електроцентралите, чрез които колите се захранват с ток, правят точно обратното. Примерно, в САЩ две трети от електроцентралите действат с помощта на изкопаеми горива, които много замърсяват атмосферата. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...